Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν στο ανατολικό Αιγαίο, καθώς εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, έρχονται διαρκώς σε επαφή με τους μετανάστες που βρίσκονται σε διάφορα σημεία και στα λιμάνια των νησιών, χωρίς να τους έχει χορηγηθεί το οποιοδήποτε προστατευτικό μέσο ώστε να μην κολλήσουν, σε περίπτωση που κάποιος αλλοδαπός φέρει τον ιό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχαν προηγηθεί τις τελευταίες ημέρες αντίστοιχες αγωνιώδεις εκκλήσεις και από αστυνομικούς, οι οποίοι επιτελούν το καθήκον τους, ερχόμενοι σε επαφή είτε με Έλληνες είτε με μετανάστες, χωρίς να έχουν ληφθεί προστατευτικά μέτρα.

Ο Θάνος Τσατσούλης, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών, σε επικοινωνία του με το zougla.gr μεταφέρει τη διάσταση του προβλήματος: 

«Ερχόμαστε διαρκώς σε επαφή με μετανάστες, χωρίς να έχουμε λάβει από την υπηρεσία το απαραίτητο και το επαρκές υγειονομικό υλικό, δηλαδή ειδικές στολές, γάντια, μάσκες, απολυμαντικά και θερμόμετρα. Και μάλιστα ερχόμαστε σε επαφή με μετανάστες από χώρες με ανύπαρκτα συστήματα υγείας, ή από χώρες με πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα, και οι οποίοι φυσικά δεν έχουν ελεγχθεί από κανέναν φορέα.Ελλοχεύει τεράστιος κίνδυνος διασποράς του ιού στα στελέχη μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούστε τη δήλωση του:

 

 

Δείτε το βίντεο ενδεικτικά, με την κατάσταση που επικρατεί με τη μαζική συνάθροιση ατόμων στον ίδιο χώρο, σε κάποιο λιμάνι νησιού του ανατολικού Αιγαίου:

 

 

Για το ζήτημα είχε αποστείλει επιστολή προς την ανώτατη ηγεσία του Λιμενικού Σώματος και η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής-Πειραιά, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να υπάρχει κάποια ενημέρωση.

 

Η επιστολή:

«ΠΡΟΣ : Υ.ΝΑ.Ν.Π. κο ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Ιωάννη

Γενικό Γραμματέα ΥΝΑΝΠ κο ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟ Ευάγγελο

Αρχηγό Λ.Σ. Αντιναύαρχο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ  κο ΚΛΙΑΡΗ Θεόδωρο

Β’ Υπαρχηγό Λ.Σ. Αντιναύαρχο Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. κο ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟ Αλέξανδρο

Το τελευταίο κρίσιμο διάστημα εν μέσω της πρωτοφανής υγειονομικής κατάστασης που βιώνουμε καθώς και του μεταναστευτικού , ως ΕΠΛΣ Αττικής γίναμε δέκτες έντονων παραπόνων από τα πληρώματα των πλωτών και των στελεχών στις Λιμενικές Αρχές του Αιγαίου .

Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να επιστήσουμε την προσοχή όλων για το τεράστιο θέμα της ανεπαρκέστατης έως μηδενικής τροφοδοσίας των πληρωμάτων των Π.Α.Θ ,των Π.Λ.Σ αλλά και των στελεχών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές που έρχονται σε επαφή με μετανάστες ως επί το πλείστον αλλά και πρόσφυγες , χωρίς να τους έχει χορηγηθεί από την Υπηρεσία το απαραίτητο  και επαρκές υγειονομικό υλικό δηλαδή  : γάντια,  μάσκες, ειδικά  απολυμαντικά και θερμόμετρα αλλά και ειδικές στολές προστασίας .

Θεωρούμε απαράδεκτο εν μέσω της πρωτοφανούς και παγκόσμιας πανδημίας να μην εφοδιασμένοι οι συνάδελφοι μας με το απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό με κίνδυνο να μολυνθούν οι ίδιοι και όλοι όσοι έρθουν σε επαφή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης