Αποχώρησαν το μεσημέρι του Σαββάτου από την πλατεία Συντάγματος οι δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν κατασκηνώσει τις τελευταίες ημέρες μετά από τις πρόσφατες επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων στα Εξάρχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μεταξύ των οποίων υπήρχαν και αρκετά παιδιά διανυκτέρευσαν σε σκηνές και αρνούνταν να αποχωρήσουν, καθώς ζητούσαν να μείνουν σε κάποια δομή φιλοξενίας. 

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε καλέσει νωρίτερα τους πρόσφυγες να σέβονται τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί και τους ζητούσε να αποχωρήσουν από την πλατεία Συντάγματος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι περίπου 60 πολίτες τρίτων χωρών που έχουν κατασκηνώσει σε μέρος της πλατείας Συντάγματος, βρίσκονται εκεί ύστερα από επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα, έχει προτείνει στους ανθρώπους αυτούς να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους που ήταν σε καταλήψεις», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε επίσης: «Να μεταφερθούν σε θέσεις φιλοξενίας όσοι έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία Συντάγματος»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης