Αποχή των δικηγόρων Πειραιά από την πιλοτική δίκη σε πολιτικές υποθέσεις

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 15:49
Αποχή των δικηγόρων Πειραιά από την πιλοτική δίκη σε πολιτικές υποθέσεις

Tην αντίθεσή του στην ψήφιση των διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που αφορούν στην πιλοτική δίκη εκφράζει, με ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. Αναφέρει ότι, εναρμονιζόμενο με την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων (9/10/2021), αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων Πειραιά από την πιλοτική δίκη σε πολιτικές υποθέσεις.

Σύμφωνα με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, η εισαγωγή της πιλοτικής δίκης στις πολιτικές υποθέσεις, όπως, κατ' επανάληψη έχει επισημανθεί από το δικηγορικό Σώμα, καταστρατηγεί βασικά δικονομικά δικαιώματα των πολιτών, περιορίζει το δικαίωμά τους στη δικαστική προστασία και ενεργεί υπέρ των ισχυρών και εναντίον των αδυνάτων, αφού στο ρυθμιστικό της πεδίο είναι βέβαιο ότι θα υπαχθούν υποθέσεις συμφερόντων τραπεζών και εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων, δανειοληπτών και του ίδιου του Δημοσίου.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να αναλάβει ενημερωτικές πρωτοβουλίες της κοινής γνώμης για την έννοια της πιλοτικής δίκης και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στα δικαιώματα των πολιτών.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 16:07