Zougla Newsroom

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στο Υπουργείο Υγείας και στο Μέγαρο Μαξίμου η αυθαίρετη απόφαση της Διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ Θεανώς Καρποδίνη να μετακινήσει ξαφνικά και εν κρυπτώ τον Οικονομικό Διευθυντή του Οργανισμού Κώστα Μπαρούς, υποβαθμίζοντάς τον. Για την ενέργεια αυτή, η κα Καρποδίνη δεν ενημέρωσε προηγουμένως τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα Καρποδίνη είχε τοποθετηθεί πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ επί Βασίλη Κικίλια, θεωρώντας προφανώς, ότι μπορεί να έχει «πλάτες». Ο κ. Μπαρούς είχε καταθέσει, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, αίτηση συνταξιοδότησης εντός του Μαρτίου και η κα Καρποδίνη χωρίς κανένα προφανή λόγο αποφάσισε να τον παροπλίσει λίγες μέρες πριν. Παλιό στέλεχος του Οργανισμού, ο κ. Μπαρούς είχε αγαστή συνεργασία με τις μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες και τις διοικήσεις τους και είχε συνεργαστεί με όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων 12 ετών.

Το γραφείο του υπουργού Υγείας δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα από γιατρούς και διοικήσεις κλινικών που διαμαρτυρήθηκαν για αυτή την ενέργεια της κας Καρποδίνη, τη στιγμή που ο κ. Πλεύρης αγνοούσε το θέμα. Ο κ. Πλεύρης δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr έχει ζητήσει την ανάκληση της μετακίνησης του εν λόγω στελέχους του ΕΟΠΥΥ καθώς πρόκειται για παράτυπη απόφαση. Η ενέργεια της κα Καρποδίνη απασχολεί σοβαρά το Μέγαρο Μαξίμου.

Καθαίρεση μέσα στη νύκτα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση για την «καθαίρεση» του Οικονομικού Διευθυντή, Κώστα Μπαρούς, υπεγράφη από τη Διοικήτρια του Οργανισμού μέσα στην νύχτα, ώστε να μη γίνει αντιληπτή από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη ο οποίος και είναι ο αρμόδιος υπουργός… Ακολούθησαν δεκάδες τηλεφωνήματα στον υπουργό Υγείας από συνεργαζόμενους με τον ΕΟΠΥΥ φορείς (γιατρούς, εταιρείες, κλινικές κλπ) οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την αιφνίδια απόφαση. Όσον αφορά στον ίδιο τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, δήλωσε πλήρη άγνοια για τις εξελίξεις.

Η Διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Κορποδίνη  Όπως αποκαλύπτει η Δήμητρα Ευθυμιάδου στο «Έθνος» όταν αποκαλύφθηκαν οι ενέργειες της κας Καρποδίνη, επικράτησαν έντονες λογομαχίες μεταξύ Πλεύρη και Διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ για την αιφνίδια απόφασή της. Μάλιστα όπως διαβεβαιώνουν υψηλόβαθμες πηγές, η υπόθεση έφθασε και στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ο υπουργός Υγείας ζήτησε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για την μετακίνηση του Μπαρούς.

Για την ιστορία η Θεανώ Καρποδίνη δηλώνει στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Παρά τα σοβαρά προβλήματα που ανέκυψαν στον Οργανισμό τον οποίο διοικεί και την εμφανή αναποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων της, η κα Κορποδίνη βρισκόταν μονίμως στο απυρόβλητο.

Όσον αφορά στον υπουργό Υγείας σύμφωνα με έγκυρες πηγές της «Ζούγκλας» δεν προτίθεται να δώσει συνέχεια στο θέμα. Επί της ουσίας δεν επιθυμεί να προκαλέσει σοβαρό εσωτερικό ζήτημα στο κυβερνών κόμμα. Η στάση του θα μπορούσε και να καταδεικνύει μία κάποια υποχωρητικότητα έναντι εκείνου του κομματικού μηχανισμού που στηρίζει την Θεανώ Καρποδίνη.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν αναμένεται να εκδοθεί επίσημα ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας δια της οποία θα εξηγούνται κάποια πράγματα. Όσον αφορά στον ίδιο τον Οικονομικό Διευθυντή, οι πληροφορίες επιμένουν πως επανήλθε στη θέση του. Η καθαίρεση δηλαδή είναι ως μη γενομένη.

«Μόνον στην Ελλάδα του 2023 συμβαίνουν τέτοια πράγματα τις νυχτερινές ώρες τα οποία τα βλέπει η μέρα και γελάει», σημείωναν με προφανή σαρκασμό έμπειρα στελέχη στο κτήριο της Αριστοτέλους 17.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης