Τη δική του εκδοχή για όσα του καταλογίζονται θα δώσει αύριο το πρωί ο 30χρονος που φέρεται να επιτέθηκε πρώτος στον 27χρονο αστυνομικό που ξυλοκοπήθηκε άγρια από ομάδα διαδηλωτών στη Νέα Σμύρνη. Ο κατηγορούμενος που οδηγείται αύριο με ομάδα εννέα κατηγορουμένων για τα επεισόδια, αρνείται όσα του αποδίδονται ισχυριζόμενος πως δεν ήταν καν στη Νέα Σμύρνη την επίμαχη μέρα. Με την απολογία του καλείται να αντικρούσει τα στοιχεία της δικογραφίας που τον θεωρεί βασικό κατηγορούμενο στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του αστυνομικού που δέχθηκε ανηλεή χτυπήματα.

Οι περιγραφές των συναδέλφων του 27χρονου αστυνομικού, που περιέχονται στη δικογραφία, για όσα έγιναν εκείνα τα κρίσιμα λεπτά πριν και αμέσως μετά την πτώση του στο έδαφος, δίνουν την εικόνα που επικράτησε εκείνο το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ξαφνικά ένα άτομο όρμησε και άρπαξε με τα χέρια του τον συνεπιβάτη μου ειδικό φρουρό με αποτέλεσμα αυτός να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο οδόστρωμα» αναφέρει στην προανακριτική του κατάθεση ο οδηγός της μηχανής που επέβαινε και ο 27χρονος. Όπως αναφέρει ο συνάδελφος του θύματος: «Οι επιθέσεις που δεχόμασταν ήταν σφοδρές και για αυτόν το λόγο απομακρυνθήκαμε περίπου 50 μέτρα από το σημείο που έπεσε ο συνάδελφός μας ώστε να ανασυνταχθούμε να κάνουμε αναστροφή και να επιστρέψουμε για να απομακρύνουμε τον συνάδελφο από το πλήθος. Καθώς κινούμασταν προς τον συνάδελφο είδα το πλήθος να προσκαλεί ο ένας τον άλλον να τον χτυπήσουν και έλεγαν «Σκοτώστε τον, γ……τε τον». Είδα επίσης πολλά άτομα που δεν μπορούσα να τα μετρήσω να χτυπούν με τα χέρια τους, με τα πόδια τους, με σιδερόβεργες και πέτρες τον συνάδελφό μου που ήταν πεσμένος στο έδαφος».

Άλλο μέλος της ομάδας κατέθεσε ότι είδε το πλήθος «να προσκαλεί ο ένας τον άλλον να χτυπήσουν τον συνάδελφό μου. Είδα άτομα που δεν προλάβαινα να μετρήσω να είναι όρθιοι πάνω από το συνάδελφό μου που εκείνη τη στιγμή ήταν στο έδαφος και να τον χτυπάνε με τα χέρια, τα πόδια, με βέργες, με κοντάρια, με ότι έφερε ο καθένας, στα χέρια του σε όλο του το σώμα του».

Ο αστυνομικός αναφέρει ότι τα άτομα αυτά «βγάλανε το κράνος ώστε να τον χτυπήσουν στο κεφάλι και τα χτυπήματα να έχουν αποτέλεσμα. Όσο ήταν από πάνω του, έλεγαν ο ένας τον άλλον ”γ@…..ε τον. Σκοτώστε τον. Ψόφα κ@λ@μπατσε”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλος αστυνομικός αναφέρει στην κατάθεσή του, ότι αφού το ασθενοφόρο παρέλαβε τον 27χρονο τραυματία «κινηθήκαμε προς την κατεύθυνση που είχε κινηθεί το μεγαλύτερο μέρος του πλήθους. Από τα 1.500 άτομα, είδαμε περίπου 500. Ήταν ολόιδιοι, λέγανε τα ίδια συνθήματα και βρισιές, φέρανε τα ίδια αντικείμενα στα χέρια τους, είχαν στο σύνολό τους καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και εκδήλωναν επιθέσεις ρίχνοντας ναυτικές φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ, πέτρες, μάρμαρα και μεταλλικές βέργες. Κάποιοι που ήταν στην πρώτη γραμμή, πρωτοστατούσαν δηλαδή στις επιθέσεις, ξεχώριζαν. Ένας από αυτούς ήταν ένας άνδρας που φορούσε μαύρο παντελόνι μαύρη ζακέτα με κουκούλα και παπούτσια λευκά. Έριχνε βόμβες μολότοφ και πέτρες τις οποίες έβγαζε από σακίδιο που έφερε ο διπλανός συνεργός του. Τον καταδιώξαμε αλλά απτόητος ο άντρας πήρε ένα σπασμένο κοντάρι από το έδαφος και κραδαίνοντας το με τα χέρια του το κουνούσε απειλητικά στον αέρα προς το μέρος μας. Εμείς συνεχίσαμε καταπάνω του και τότε στράφηκε με αυτό εναντίον μας για να μας χτυπήσει και κατάφερε να χτυπήσει έναν υπαστυνόμο ακόμα. Ακόμα και όταν τον ακινητοποιήσαμε και τον συλλάβαμε, προσπαθούσε με όλες του τις δυνάμεις, με τα χέρια και τα πόδια του να ξεφύγει».

Τέλος, στην προανακριτική του κατάθεση ο αστυνομικός που βρήκε το πορτοφόλι του 22χρονου κατηγορούμενου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 27χρονου, αναφέρει ότι σε απόσταση 3 με 4 μέτρα από τον πεσμένο αστυνομικό είδα πεσμένο στο οδόστρωμα ένα πορτοφόλι μαύρου χρώματος και έσκυψα να το πάρω θεωρώντας ότι ανήκει είτε σε κάποιον από τους δράστες που επιτέθηκαν με σφοδρότητα στους αστυνομικούς, είτε σε κάποιον αστυνομικό. Στο οδόστρωμα σε απόσταση λίγων μέτρων από το πορτοφόλι και προς την οδό Πλαστήρα βρήκα και ένα διάφανο πλαστικό μπουκάλι το οποίο σύμφωνα με την ετικέτα του περιείχε βενζίνη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης