Βίντεο/ Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Απολογείται το μεσημέρι στις ανακριτικές αρχές ο 27χρονος από τη Συρία, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στον ISIS. Ο νεαρός, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα όπου διέμενε με τη γυναίκα του και τα πέντε παιδιά τους, είναι αντιμέτωπος με τα κακουργήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία από δόλο ως τρομοκρατική πράξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τον 27χρονο μετά από επεισόδιο με άλλους μετανάστες στον Ελαιώνα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, φέρεται να παραδέχτηκε ότι είναι ο άνδρας που έχει καταγραφεί σε βίντεο να συμμετέχει σε ομαδική δολοφονία ομήρων από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους το 2014. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ισχυρίστηκε πως αποχώρησε από τις τάξεις του ISIS το 2018, οπότε και ταξίδεψε στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά του για να υποβάλει αίτημα ασύλου ως διωκόμενος από τη Συρία.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα πάντως για τη δράση του συνεχίζεται, καθώς διερευνώνται τα στοιχεία που μπορεί να προκύψουν τα κινητά τηλέφωνα και τις άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που εντοπίστηκαν εκεί όπου διέμενε ο κατηγορούμενος.

 

 

Μετά την απολογία του 27χρονου, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την προφυλάκισή του ή όχι, ενώ, όπως προβλέπει το άρθρο 8 παρ. 6 του νέου Ποινικού Κώδικα, μπορεί να δικαστεί στην Ελλάδα για πράξεις που έχουν τελεστεί στην αλλοδαπή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης