Ως Ελληνομερικανίδα, άρτι αφιχθείσα από την Αμερική που έψαχνε για δουλειά στη χώρα μας, εμφανίστηκε η γυναίκα η οποία  έριξε το βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας, στην Καλλιθέα, στα τρία τηλεφωνήματα που έκανε, καλώντας  ραδιοταξί για  να το έχει στη διάθεσή της επειδή έπρεπε να μεταβεί, όπως είπε, σε «συνεντεύξεις προς ανεύρεση εργασίας».

Σύμφωνα με την κατάθεση του οδηγού ταξί που την παρέλαβε, κάτω από το σπίτι της, την προηγουμένη της επίθεσης, ήταν ιδιαίτερα αγχωμένη .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καθοδόν έλαβα κλήση στο κινητό μου από το ραδιοταξί και μου έδωσαν την πληροφορία ότι θα παραλάβω μια κοπέλα Ελληνοαμερικανίδα την οποία χρειάζεται να περιμένω καθώς έχει τρεις συνεντεύξεις να δώσει και χρειάζεται ένα ταξί να την περιμένει από κάτω . Περίπου 9.30 πμ εμφανίστηκε στο παράθυρο του ταξί μου στου οδηγού μια κοπέλα εμφανώς αγχωμένη και μου ζήτησε να την περιμένω για 20 με 25 λεπτά στο σημείο που βρισκόμουν ήδη».

Οι κάμερες την «συνέλαβαν» να μπαίνει στο ταξί Το κρίσιμο πρωινό της επίθεσης, η γυναίκα, πήρε και πάλι το ραδιοταξί για να την μεταφέρει από την Καλλιθέα στο  Μετς και έδειχνε βιαστική. «Την επόμενη ημέρα 9.05 περίπου πήγα στην Ελευθερίου Βενιζέλου έξω ακριβώς από τη ΔΕΗ και πάρκαρα. Πριν τις 9.30 γύρω στις 9.25 η ίδια γυναίκα εμφανίστηκε και μου είπε περίμενε με εδώ δεν θα αργήσω πολύ και να τη χρεώσω κανονικά. Έφυγε προς απέναντι, στην πλευρά της Αγίας Ελεούσας και εξαφανίστηκε. Εμφανίστηκε σύντομα ύστερα από 10 λεπτά με ένα τέταρτο το πολύ, τρέχοντας μπήκε στο πίσω κάθισμα πίσω από εμένα, τη ρώτησα που πηγαίνουμε , άργησε λίγο να απαντήσει και μου είπε στο ΜΕΤΣ όπως και χθες».

 Η 34χρονη Ιωάννα αιφνιδιάστηκε από την επίθεση που δέχτηκε και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να τρέξει στο φαρμακείο που βρισκόταν ακριβώς απέναντι, όπως αναφέρει στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάμερες ασφαλείας στην περιοχή της Καλλιθέας κατέγραψαν τη γυναίκα να φοράει τσάντα πλάτης, περούκα, χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο, παλτό και γάντια «Είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική  μάσκα η οποία ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση. Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη την στιγμή να πρήζεται το πρόσωπο μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στην φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο».

Οι αστυνομικοί αφού επέδειξαν στην Ιωάννα φωτογραφία της κατηγορουμένης, μετά τη σύλληψή της, εκείνη τους εξήγησε πως μόνο από κοντά θα μπορεί να αναγνωρίσει «το βλέμμα της».

«Η γυναίκα που μου επιτέθηκε  ήταν περίπου 1.65 με 1,70, το χρώμα των ματιών της ήταν σκούρο καστανό, ήταν αδύνατη και το χρώμα των μαλλιών της ήταν σκούρο καστανό. Εάν την δω, από κοντά, νομίζω ότι μπορώ να αναγνωρίσω το βλέμμα της», τόνισε στη νέα της κατάθεση στις 11 Ιουνίου η κοπέλα από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται, ενώ πρόσθεσε: «Τη γνωρίζω, δεν έχω φιλικές σχέσεις μαζί της και δεν έχω καμία έχθρα μαζί της».

Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει από το έγγραφο αδείας που είχε καταθέσει στη δικηγορική εταιρεία όπου εργάζεται η 35χρονη για να απουσιάσει από τη δουλειά της, την ημέρας της επίθεσης, είχε επικαλεστεί προσωπικούς λόγους χωρίς περισσότερες και πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, η 35χρονη γνώριζε την Ιωάννα και μεταξύ τους επικοινώνησαν μέσω facebook, όταν η κατηγορουμένη ζήτησε να μάθει από το θύμα αν είχε σχέση με τον άνδρα που η ίδια διατείνεται πως ήταν μαζί εκείνο το διάστημα. Όπως αναφέρει η Αστυνομία «οι δυο γυναίκες είχαν μεταξύ τους παλαιότερη επικοινωνία».

Συγκεκριμένα , η 35χρονη επικοινώνησε μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής messenger  με την 34χρονη με σκοπό να ενημερωθεί σχετικά με επικοινωνία μεταξύ της Ιωάννας και προσώπου το οποίο διατηρούσε σχέση εκείνη την περίοδο με την 35χρονη. Σχετικές εικόνες της συνομιλίας προσκόμισε στις αρχές η 34χρονη. Ο άνδρας αυτός έχει δώσει κατάθεση στις αρχές, αναφέροντας  ότι εδώ και δυο χρόνια γνωρίζει την 35χρονη και διατηρεί «ελεύθερη ερωτική σχέση» μέχρι και σήμερα. Παράλληλα , παραδέχτηκε ότι είχε επικοινωνίας μέσω της εφαρμογής messenger  με την 34χρονη η οποία σταμάτησε πριν από περίπου ένα χρόνο».

Τα ρούχα και το σακίδιο (κατασχεθέντα)Στο «μικροσκόπιο» του ανακριτή, βρίσκονται φωτογραφίες και το υλικό από τις κάμερες που καταγράφουν τις κινήσεις της γυναίκας που έριξε το βιτριόλι όπως επίσης και ένα  ιδιόχειρο σημείωμα το οποίο κατασχέθηκε στο σπίτι της 35χρονης. Το σημείωμα  ξεκινά με τη φράση: «Τι θα γίνει με τον πρώην» και καταλήγει, αναφέροντας: «Δύο εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, το υλικό από τις κάμερες φαίνεται να ταυτίζεται με τα κατασχεθέντα ευρήματα της 35χρονης. Συγκεκριμένα, η τσάντα είναι ίδιου χρωματισμού , ίδιου σχήματος (τσάντα πλάτης) διαθέτει την ίδια χαρακτηριστική κάθετη γραμμή καθώς και οριζόντια ένδειξη πάνω από την γραμμή σημεία τα οποία προσομοιάζουν απόλυτα με αυτά της τσάντας της δράστιδας.  

Το κατασχεθέν παντελόνι είναι τύπου καμπάνα όπως αυτό που φοράει η γυναίκα της επίθεσης.  Ίδιο όμως φαίνεται πως είναι και το  κατασχεθέν παλτό το οποίο προσομοιάζει απόλυτα στο μήκος , το χρωματισμό αλλά και στο χαρακτηριστικό γιακά με αυτό  που φορούσε η γυναίκα η οποία καταγράφεται στα βίντεο. 

Εν τω μεταξύ, αρνείται στην κατάθεσή του ότι είχε σχέση με την 34χρονη Ιωάννα που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι, ο σύντροφος της κατηγορούμενης για την επίθεση.

Ο 40χρονος επιχειρηματίας που θεωρείται ότι αποτέλεσε τη «πέτρα του σκανδάλου» καθώς η δράστιδα σύμφωνα με πληροφορίες νόμιζε πως την απάτησε με την Ιωάννα, κατέθεσε πως αντάλλαξε κάποια μηνύματα στα social media αλλά δεν έκανε σχέση μαζί της.

«Πριν περίπου δύο χρόνια σε ένα καφενείο στην περιοχή του Ζωγράφου, γνώρισα μία γυναίκα σε κοινή παρέα… Συνεχίσαμε να επικοινωνούμε φιλικά, μέσω Messenger, όπου και αναπτύξαμε μία ελεύθερη ερωτική σχέση, την οποία διατηρούμε μέχρι και σήμερα. Η σχέση μας δεν έχει ούτε εντάσεις ούτε πιέσεις και έχουμε βρεθεί κάποιες φορές καθώς μένουμε και οι δύο στην περιοχή του Ζωγράφου. Με την εν λόγω γυναίκα δεν έχουμε σταθερή σχέση και γνωρίζω ελάχιστα για την προσωπική της ζωή. Λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε μου βγήκε σαν προτεινόμενη διαδικτυακή φίλη η Ιωάννα στην οποία και έκανα αίτημα φιλίας. Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε 5-10 τυπικά μηνύματα, πλην όμως δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ και έναν χρόνο περαιτέρω επαφή μαζί της», αναφέρει στην κατάθεσή του ο 40χρονος.

Πάντως, στον εισαγγελέα η ίδια η κατηγορούμενη σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε ότι ζήλευε την Ιωάννα για κάποιον άνδρα. Για τον συγκεκριμένο 40χρονο παραδέχθηκε ότι η ίδια είχε ερωτική σχέση μαζί του, χωρίς ωστόσο να ισχυριστεί ότι φοβόταν ότι η άλλη γυναίκα είχε μπει ανάμεσά τους.

Aποσπάσματα από το διαβιβαστικό της Αστυνομίας:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης