Λίγο πριν φτάσει η ώρα να απολογηθούν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, πριν από δύο χρόνια στο Πανόραμα της Βούλας, «σωσίβιο» προστασίας προσέφερε στον έναν εξ’ αυτών μία παιδική του φίλη η οποία επιχείρησε να του δώσει άλλοθι, για πρώτη φορά, μετά το στυγερό έγκλημα.

Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι την μοιραία ημέρα και ώρα βρισκόταν στο δωμάτιο ξενοδοχείου με τον δεύτερο κατηγορούμενο που φέρεται να βοήθησε τον εκτελεστή, προκαλώντας αίσθηση στους δικαστές που της υπέβαλαν «βροχή» ερωτήσεων για τους λόγους που επέλεξε να προβεί στην… αποκάλυψη αυτή, με καθυστέρηση 17 μηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μάρτυρας δικαιολόγησε την ενέργεια της λέγοντας πως εκείνη την περίοδο ήταν αρραβωνιασμένη και δεν ήθελε να μάθει ο τότε σύντροφός της για την παράλληλα σχέση της. «Ήμουν αρραβωνιασμένη, συζούσα με άλλον. Δεν μπορούσα να πω πως ήμασταν μαζί στο ξενοδοχείο. Τώρα δεν φοβάμαι πλέον, έχουμε χωρίσει με τον τότε σύντροφό μου» ισχυρίστηκε η μάρτυρας  ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας Μακρή,  Χαρ. Λυκούδης, με δήλωση του προς το δικαστήριο, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως η επίμαχη κατάθεση είναι ψευδής. «Δεκαεπτά μήνες μετά τη σύλληψη του πρώτου κατηγορουμένου, ουδείς αθώος εμφανίζει άλλοθι  για να παραπλανήσει το Δικαστήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και ο τεχνικός σύμβουλος των δύο κατηγορουμένων, Γιώργος Καραθανάσης, ο οποίος αναφέρθηκε στα συμπεράσματα της έκθεσης του που αφορούν, μεταξύ άλλων, και το βιντεοληπτικό υλικό της δικογραφίας. Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας από την μελέτη των στοιχείων προκύπτει ότι ο δράστης έχει ύψος 1, 75 ενώ ο  κατηγορούμενος, φερόμενος εκτελεστής, είναι άνω του 1, 90. Επιπλέον, εξέφρασε την εκτίμηση πως ακόμη και τα μαλλιά δράστη και κατηγορούμενου δεν ταυτίζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης