Τρεις παλαιές γέφυρες στον Πηνειό ποταμό που είναι χαρακτηρισμένες από το υπουργείο Πολιτισμού ως μνημεία και οι οποίες έχουν υποστεί βλάβες από τις πλημμύρες σε θεμέλια, βάθρα και στην ανωδομή τους, αποκαθίστανται στο πλαίσιο έργου, προϋπολογισμού 8,2 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση βλαβών που προκληθήκαν από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές εκατέρωθεν του Πηνειού ποταμού στην Π.Ε. Τρικάλων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, “θα αποκατασταθούν και θα ηλεκτροφωτιστούν οι παρακάτω τρεις γέφυρες στον Πηνειό ποταμό, που παρουσιάζουν μεγάλο αρχιτεκτονικό, δομικό και ιστορικό ενδιαφέρον, για αυτό και έχουν χαρακτηριστεί από το υπουργείο Πολιτισμού ως μνημεία:

-Μεταλλική τοξωτή γέφυρα στη θέσης, της παλαιάς Εθνικής οδού Τρικάλων-Πύλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Λίθινη τοξωτή γέφυρα Σαρακίνας δήμου Καλαμπάκας

-Λίθινη τοξωτή γέφυρα Κεραμιδίου δήμου Φαρκαδόνας

Στις παραπάνω γέφυρες θα γίνουν ενδεικτικά εργασίες καθαρισμού, αποκατάστασης και ενίσχυσης λιθοδομής, κατασκευής νέων στηθαίων, αρμολογήματος, δημιουργία χώρων θέας, ενίσχυσης βάθρων κ.α. με σεβασμό στη μορφή και τα ιδιαίτερα στοιχεία που τις χαρακτηρίζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης στο πλαίσιο του ίδιου έργου προβλέπεται αποκατάσταση των δικτύων άρδευσης στις περιοχές Μεγάλων Καλυβίων Δήμου Τρικκαίων και Φαρκαδόνας, Κεραμιδίου, Ζάρκου και Πηνειάδας του Δήμου Φαρκαδόνας. Συνολικά θα κατασκευαστούν υπόγεια δίκτυα, μήκους 44.962 m.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού συνολικά του παραπάνω έργου, ενώ σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζει πως «προχωράμε στην υλοποίηση έργων που έχει ανάγκη ο τόπος και τα οποία δημιουργούν παράλληλα θέσεις εργασίας. Πρόκειται για έργα, για τα οποία προχωρήσαμε με σχεδιασμό. Εκείνο που χρειαζόμαστε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου οι σχετικές διαδικασίες να προχωρούν με μεγαλύτερη ταχύτητα με ότι θετικό συνεπάγεται κάτι τέτοιο για την πορεία του κάθε έργου και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης