Ελεύθερη αναμένεται να αφεθεί εντός της ημέρας η 19χρονη παιδοκτόνος από την Πετρούπολη η οποία είχε προφυλακιστεί τον περασμένο Μάιο, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που κλήθηκε να λύσει τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την ποινική της μεταχείριση.

Η 19χρονη αποφυλακίζεται, με διάταξη του ανακριτή που έκανε δεκτή την αίτηση που κατέθεσε ο συνήγορός της. Ο ανακριτής εξάλλου είχε αντιταχθεί, μετά την απολογία της, στην προφυλάκισή της, ζητώντας τότε να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, άποψη με την οποία είχε διαφωνήσει ο εισαγγελέας ο οποίος είχε ζητήσει την προφυλάκισή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 19χρονη κατηγορείται ότι είχε πετάξει, με τη βοήθεια της μητέρας της, το νεογέννητο μωρό της σε κάδο σκουπιδιών, στην Πετρούπολη. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι δεν κατάλαβε πως ήταν έγκυος μέχρι τον 7ο μήνα της κύησής της. Γέννησε, όπως η ίδια είπε στη μπανιέρα του σπιτιού της και αφού θήλασε το νεογνό, αυτό παρουσίασε αιμορραγία. Στην προσπάθειά της να σταματήσει το αίμα του μωρού, υποστήριξε ότι έβαλε χαρτιά μέσα στο στόμα του, ενώ τύλιξε γύρω από το λαιμό του ένα σχοινί για να το κάνει να αντιδράσει.

«Εγώ το σκότωσα» φέρεται να υποστήριξε η 19χρονη προσπαθώντας να απαλλάξει τη μητέρα της από την κατηγορία, της συνέργειας σε ανθρωποκτονία. «Ένιωθα πανικό, φόβο, ντροπή. Την ημέρα του τοκετού πονούσα πολύ. Είπα στον αδελφό μου ότι πονάω και μου είπε ότι θα φέρει τον γιατρό. Ένιωσα έντρομη, και του είπα να μην τον φέρει, γιατί το πρόβλημα ήταν μια κύστη και πέρασε» είπε.

Όταν το παιδί γεννήθηκε, αμέσως το είδε σαν εχθρό. «Ένιωθα ότι με απειλεί. Ήταν κίνδυνος. Ένιωθα την κατακραυγή του κόσμου επάνω μου. Έπρεπε να το ξεφορτωθώ» είχε υποστηρίξει στην απολογία της η 19χρονη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης