Το πρόγραμμα του ΙΖ’ Πανελληνίου Λειτουργικού Συμποσίου Στελεχών Ιερών Μητροπόλεων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 17 έως 19 Σεπτεμβρίου 2018 στη Μητρόπολη Κορίνθου, ενέκρινε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Κεντρικό θέμα του, «Οι Ιερές Ακολουθίες στην περίοδο της “Παρακλητικής”, του “Τριωδίου” και του “Πεντηκοσταρίου”».

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη, η ΔΙΣ, η οποία συνεδρίασε για τον μήνα Φεβρουάριο, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, αποφάσισε την έκδοση Συνοδικής Εγκυκλίου Επιστολής προς τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το θέμα που αφορά στην υποβολή αιτήσεων προς το μεταπτυχιακό τμήμα του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Θεολογικών Σπουδών του εν Chambésy Ορθοδόξου Κέντρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθως, ενέκρινε τις αιτήσεις της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων για τη συμμετοχή του γραμματέως της στις εργασίες: α) της συνερχόμενης Προπαρασκευαστικής Επιτροπής για την προετοιμασία της 15ης Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC), β) της Κοινής Επιτροπής του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC) και του Συμβουλίου των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων εν Ευρώπη (CCEE) και γ) του συγκληθησομένου Διοικητικού Συμβουλίου (Governing Board) του CEC.

Στη συνέχεια, ενέκρινε τον Απολογισμό εσόδων-εξόδων οικονομικής διαχείρισης 2016 του Πανελληνίου Ιερού Προσκυνήματος «Παναγία Σουμελά».

Η ΔΙΣ όρισε τον μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννη, εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός κατά το Μεγάλο Σάββατο στα Ιεροσόλυμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης