Στους 460 ανέρχονται οι αστυνομικοί που έχουν αποδεσμευθεί, από τον Αύγουστο του 2012 έως σήμερα, από την προστασία προσώπων, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όπως, εξάλλου, ενημερώνει ο υπουργός, εκκρεμούν προς εξέταση από τις αρμόδιες επιτροπές και άλλες περιπτώσεις αποδέσμευσης αστυνομικών, που έχουν διατεθεί για την προσωπική ασφάλεια πολιτικών και λοιπών προσώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου, για τα «προνόμια σε επίπεδο φύλαξης και μετακινήσεων που απολαμβάνει από το ελληνικό κράτος» ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής ανέφερε ότι «ο κ. Πάγκαλος διαθέτει τέσσερις αποσπασμένους αστυνομικούς για τη φύλαξή του, όλα τα έξοδα των μετακινήσεων του από την οικία του στο Λαγονήσι μέχρι το κέντρο των Αθηνών και αντίστροφα καλύπτονται από το ελληνικό δημόσιο» ενώ για τις μετακινήσεις του «διατίθενται δύο υπηρεσιακά αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ».

«Αναφορικά με τα αιτούμενα στοιχεία για τον αριθμό των διατιθέμενων αστυνομικών σε πρόσωπα (πρώην υπουργούς, δημοσιογράφους κλπ), σας ενημερώνουμε ότι αυτά μεταβάλλονται διαρκώς, ανάλογα με τις κάθε φορά διαμορφούμενες συνθήκες ασφαλείας και σύμφωνα με την αξιολόγηση των αρμοδίων υπηρεσιών μας. Όπως είναι ευνόητο, τα στοιχεία αυτά, καθώς και τα περαιτέρω στοιχεία που αφορούν στην προστασία προσώπων, δεν είναι ανακοινώσιμα για λόγους ασφαλείας, αφού είναι δυνατόν να λάβουν γνώση αυτών τρίτα πρόσωπα» αναφέρει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης