Βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις αλλά και πολλά μποφόρ θα είναι το σκηνικό για τις επόμενες τουλάχιστον τρεις ημέρεςΈπειτα από ένα καυτό τριήμερο, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τοπικά ακόμη και τους 42 βαθμούς Κελσίου, ο καιρός από το Σάββατο θα παρουσιάσει μεταβολή, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις αλλά και πολλά μποφόρ θα είναι το σκηνικό για τις επόμενες τουλάχιστον τρεις ημέρες, αρχής γενομένης από το βράδυ του Σαββάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο καιρός θα αλλάξει αρχικά από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά:

• τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και
• τους θυελλώδεις ανέμους

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Την Κυριακή (16/07/2017) η Μακεδονία, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, κατά περιόδους τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η δυτική Πελοπόννησος και από το βράδυ η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και η βορειοανατολική Πελοπόννησος.

2. Τη Δευτέρα (17/07/2017) τις πρωινές ώρες η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά, τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, η δυτική και νότια Πελοπόννησος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά (περιλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), η Εύβοια, η βορειοανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων και η Θράκη.

3. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα κατά τόπους στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην Πιερία, στη Χαλκιδική και στον Θερμαϊκό), τη Θεσσαλία, στις Σποράδες και στην Εύβοια θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά.

Χάρτες:
 
Ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει από το Σάββατο και από τα βόρεια:

Βροχόπτωση- Σάββατο 15.00 μ.μ.

Βροχόπτωση- Σάββατο 21.00

Έντονα φαινόμενα στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα από το μεσημέρι της Κυριακής:
Βροχόπτωση- Κυριακή 12.00

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αρχικά στα βόρεια:
Θερμοκρασία – Κυριακή 12.00

Βροχόπτωση- Κυριακή 18.00

Θερμοκρασία – Κυριακή 18.00

Έντονα φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα και τη Δευτέρα:
Βροχόπτωση- Δευτέρα 12.00

Θερμοκρασία - Δευτέρα 12.00

Μικρή εξασθένηση των φαινομένων από τα βόρεια:

Βροχόπτωση- Δευτέρα 18.00

Βροχόπτωση- Tρίτη 06.00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης