Αρχίζει σταδιακά να ξετυλίγεται το μυστήριο γύρω από δύο άνδρες, αλγερινής καταγωγής, που συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης στα Προπύλαια, με αφορμή την κατάληψη της Πρυτανείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη γύρω από τον χώρο της Πρυτανείας, το κτήριο της οποίας τελεί υπό κατάληψη για 16η μέρα. Η Αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 20 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων ενός Πολωνού, που ήταν καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης για υπόθεση ναρκωτικών και ενός Ισπανού.

Όταν το μεσημέρι αποφάσισαν να κάνουν μία βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, δεν μπορούσαν να φανταστούν αυτό που θα ακολουθούσε…Οι περισσότεροι παραπέμφθηκαν για να δικαστούν στο Αυτόφωρο, κατηγορούμενοι για διατάραξη οικιακής ειρήνης σε βαθμό πλημμελήματος.

Από νωρίς το μεσημέρι, τα σενάρια για τους δύο μυστηριώδεις Βορειοαφρικανούς έδιναν κι έπαιρναν. «Είναι dealers με πλούσια γούστα», «συνελήφθησαν Αλγερινοί επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην κατάληψη», ήταν κάποιες από τις εικασίες που έκαναν τον γύρο των media.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο προσαχθέντες, που αφέθηκαν ελεύθεροι στη συνέχεια, έφτασαν πρόσφατα στην Ελλάδα και φέρονται να συνεργάζονται -κατά δήλωσή τους- με την Philip Morris.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης παραμονής τους στην Ελλάδα, επέλεξαν το ξενοδοχείο «Grande Bretagne» για να καταλύσουν.

Οι δύο Αλγερινοί ισχυρίστηκαν στις αρχές ότι απλά είδαν το ιστορικό κτήριο και πως αποφάσισαν να επισκεφτούν το εσωτερικό του, θεωρώντας ότι διεξάγεται κάποια εκδήλωσηΤο μεσημέρι αποφάσισαν να κάνουν μία βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, αλλά δεν μπορούσαν να φανταστούν αυτό που θα ακολουθούσε…

Άνδρες της Αστυνομίας που περιφρουρούσαν την περιοχή τους πέρασαν χειροπέδες και αφού οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, κατέληξαν στον εισαγγελέα.

Αστυνομικές πηγές μιλώντας στο zougla.gr τόνισαν: «Μας είπαν ότι διαμένουν στο ξενοδοχείο Μεγάλη
Βρετανία και όντως είχαν δίκαιο. Ακόμη δεν έχει προκύψει ότι είχαν έρθει στην Ελλάδα για επιχειρηματικούς λόγους. Πιθανώς βρέθηκαν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή»…

Πληροφορίες του zougla.gr αναφέρουν ότι οι δύο Αλγερινοί ισχυρίστηκαν στις αρχές ότι απλά είδαν το ιστορικό κτήριο και πως αποφάσισαν να επισκεφτούν το εσωτερικό του, θεωρώντας ότι διεξάγεται κάποια εκδήλωση…

Διαβάστε επίσης:

Σύλληψη on camera νεαρού… που αγοράζει κρουασάν, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Απριλίου 2015, 19:21

Στο Αυτόφωρο οι συλληφθέντες έξω από την Πρυτανεία, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Απριλίου 2015, 14:38

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης