Ρεπορτάζ: Τόνια Κανελλίδου, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από σκανδαλώδης ασυνέπεια και αδιαφορία χαρακτηρίζονται για ακόμη μια φορά οι επίσημοι φορείς του κράτους, οι οποίοι ενώ με επίσημες αποφάσεις προτίθενται να βοηθήσουν τις ιδιαίτερες κοινωνικές ομάδες, στη συνέχεια «λησμονούν» να τις υλοποιήσουν.

Ένας από αυτούς είναι και το υπουργείο Παιδείας, το οποίο, σύμφωνα με έγγραφα που παρουσιάζει η zougla.gr, αν και με αποφάσεις του ενέκρινε τον διορισμό υπαλλήλων για την καθημερινή φροντίδα των παιδιών που αντιμετωπίζουν κινητικά και άλλα προβλήματα, εντούτοις οι προσλήψεις δεν πραγματοποιήθηκαν!

Αποφασίζουν μεν, αδιαφορούν δε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κάδρο της ντροπής τοποθετείται η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του υπουργείου και οι προσλήψεις του ειδικού βοηθητικού εκπαιδευτικού προσωπικού, οι οποίες αν και έχουν εγκριθεί από καιρό, παραμένουν «παγωμένες» σε συρτάρια γραφείων, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των παιδιών που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Αιτία της κατάστασης μπαχάλου που επικρατεί αποτελούν, σύμφωνα με τους επικεφαλής των αρμόδιων τμημάτων, αφενός τα κονδύλια προσλήψεων τα οποία έχουν κολλήσει ένεκα της οικονομικής κρίσης και αφετέρου η δαιδαλώδης γραφειοκρατία.

Έχουν αφεθεί στην… τύχη τους

Παρ’ όλο που οι μαθητές έχουν ξεκινήσει τη σχολική χρονιά εδώ και δύο μήνες, έχουν αφεθεί ολοκληρωτικά στη τύχης τους και στην καλή διάθεση των εκπαιδευτικών, καθώς αρκετοί από αυτούς εκτελούν παράλληλα και χρέη «προστάτη».

Ενδεικτική είναι η περίπτωση ενός 7χρονου μαθητή, ο οποίος ενώ έχει την έγκριση από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, να συνοδεύεται κατά τη διάρκεια του διαλλείματος από ειδικό προσωπικό, εκείνος παραμένει μόνος του, κινδυνεύοντας με το παραμικρό να τραυματιστεί.

Παρ’ όλο που το σχολείο του, κατέθεσε (σύμφωνα με τον νόμο 3699/2008), από τον Ιούνιο αίτηση για έγκριση ειδικού προσωπικού σε μόνιμη βάση και σε όλη τη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος, οι εκκλήσεις του «έπεσαν στο κενό».

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση

Μέχρι και σήμερα, δεν έχει δοθεί καμία απάντηση ούτε στο σχολείο ούτε στην οικογένεια, για το πότε το υπουργείο θα εκτελέσει αυτή του την υποχρέωση.

Να σημειωθεί ότι ο μικρός έχει ήδη υποστεί δύο μικροτραυματισμούς από πτώση, με εκδορές στους αγκώνες στη λεκάνη και την σπονδυλική στήλη.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Έχουμε αγανακτήσει. Ο μικρός βρίσκεται καθημερινά σε μεγάλο κίνδυνο. Το υπουργείο οφείλει τουλάχιστον να εφαρμόζει τις αποφάσεις που αυτό εκδίδει. Έχουμε κάνει αίτηση από τον Ιούνιο αλλά ακόμα τίποτα. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Ντροπή τους» αναφέρει η μητέρα του 7χρονου μιλώντας στη zougla.gr.

Δείτε τα έγγραφα

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης