Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνουν οι κάτοικοι του χωριού Σταυροχώρι στο Δήμο Πάργας.

Όπως καταγγέλλουν στον τοπικό τύπο ο παπάς της ενορίας τους, έχει τοποθετήσει παράνομα δυο κάμερες αριστερά και δεξιά στην είσοδο της εκκλησίας όπου βρίσκεται το παγκάρι, για να παρακολουθεί αν οι πιστοί ρίχνουν το όβολο τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα οι κάμερες σύμφωνα με το Fanaripress.gr, είναι κρυμμένες σε ηλεκτρικό υλικό (κουτιά) για να μην είναι ορατές από τους πιστούς που πηγαίνουν για προσκύνημα στον Ιερό Ναό.

Σύμφωνα ωστόσο με το νομικό πλαίσιο με βάση το άρθρο 6 του ν. 2472/1997 για την εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης απαιτείται η υποβολή γνωστοποίησης στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σε περίπτωση που η γνωστοποίηση αυτή δε λάβει χώρα, είναι δυνατό να επιβληθούν τόσο διοικητικές όσο και ποινικές κυρώσεις, σύμφωνα με τα άρθρα 20 και 22 του ν. 2472/1997.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην συγκεκριμένη περίπτωση και όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του χωριού, υπεύθυνος και διαχειριστής της εκκλησίας είναι ο παπάς.

Για τις καταγγελίες έχει ενημερωθεί το αστυνομικό τμήμα του Καναλακίου, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας. Να σημειωθεί πάντως, ότι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες σημειώνονται κλοπές σε διάφορες περιοχές της χώρας από παγκάρια Εκκλησιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης