Δεν περιγράφεται το αλαλούμ που επικράτησε το πρωί στην Ευελπίδων, όταν στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο κατά την έναρξη μιας δίκης έγινε γνωστό ότι η δικηγόρος ενός εκ των αντιδίκων είχε δηλώσει νομίμως ότι είναι θετική στον κορωνοϊό, όπως θετικοί είναι άλλωστε ο σύζυγος και τα παιδιά της. Ο εισαγγελέας ζήτησε αναβολή της δίκης, αλλά οι τρεις δικαστές απαίτησαν να συνεχιστεί, και ως εκ τούτου κλήθηκε η δικηγόρος Μαρία Φυντανή να παρουσιαστεί στα δικαστήρια αν και είναι θετική στον Covid-19.

Όντως η δικηγόρος έσπευσε στα δικαστήρια της Ευελπίδων και κατά την είσοδό της ενημέρωσε επισήμως την αστυνομία ότι είναι θετική, γιατί αλλιώς θα διακινδύνευε κάθειρξη ακόμα και 10 ετών, όπως προβλέπει ο νόμος, αν διέσπειρε διαπιστωμένα τη νόσο. Η αστυνομία, με τη σειρά της, ενημέρωσε τους δικαστές του Α’ Πλημμελειοδικείου Αθηνών. Η δικηγόρος Μαρία Φυντανή κρατήθηκε στην είσοδο των δικαστηρίων από την αστυνομική δύναμη μέχρι νεωτέρας, αφού ο νόμος προβλέπει τη διεξαγωγή αυτοφώρου. Ενημερώθηκε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα στο Α’ Πρωτοδικείο Αθηνών για το αλαλούμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε πώς περιέγραψε στη «Ζούγκλα» την απίστευτη περιπέτειά της η δικηγόρος Μαρία Φυντανή: 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νόμος προβλέπει ότι θα πρέπει να διεξαχθεί νέο δικαστήριο με άλλη σύνθεση για να αποφασίσει αν θα συνεχιστεί η δίκη. Επισημαίνεται πως η επίμαχη δίκη είναι πρωτοεισακτέα για πράξη που τελέστηκε το 2017 και άρα παραγράφεται το 2025 και πάντως όχι το 2022.

 

 

Είναι πρωτοφανές. Η Ελλάδα βομβαρδίζεται καθημερινά με ειδήσεις για χιλιάδες περιστατικά Covid, πολλές δεκάδες νεκρούς την ημέρα και εκατοντάδες διασωληνωμένους. Η κοινωνία βομβαρδίζεται, επίσης, από προτροπές για σεβασμό προς τα μέτρα προστασίας, την ατομική ευθύνη των πολιτών κ.λπ. Όμως, στην κορυφή της δικαστικής εξουσίας υπάρχουν δικαστές οι οποίοι αγνοούν την πραγματικότητα και ζητούν από μια πολίτη δικηγόρο που αποδεδειγμένα έχει προσβληθεί από Covid να προσέλθει στα δικαστήρια με κίνδυνο να μολύνει δεκάδες πολίτες για να μην αναβληθεί μια δίκη η οποία θα μπορούσε να διεξαχθεί αργότερα, όταν λήξει η καραντίνα της δικηγόρου. Πρόκειται για την επιτομή της ανοησίας.

Παρακολουθήστε τι δήλωσε στη «Ζούγκλα» για το πρωτοφανές αυτό γεγονός ο ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς: 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης