Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Όλα τελικά μπορούν να συμβούν στην Ελλάδα. Ακόμη και το να καλούν οι αστυνομικοί την… αστυνομία και να μην απαντά κανείς!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα τέτοιο, απίστευτο περιστατικό, συνέβη το μεσημέρι Τρίτης. Όπως προκύπτει λοιπόν από το ρεπορτάζ, ήταν λίγο μετά τις 13.30 όταν ένας αστυνομικός που επέβαινε σε περιπολικό μαζί με έναν συνάδελφό του και κινούνταν προς την Ομόνοια για μία μεταγωγή ένιωσε αδιαθεσία, ενόχληση στην καρδιά και τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν. 

Νιώθοντας ότι από στιγμή σε στιγμή είναι πιθανό να λιποθυμήσει, έκανε το όχημα δεξιά και ζήτησε από τον συνάδελφό του να καλέσει το 100 για να ζητήσει βοήθεια καθώς και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο συνάδελφός του λοιπόν προσπάθησε να καλέσει το 100 αλλά εις μάτην. Συνεχώς η κλήση του βρισκόταν σε αναμονή. Επί τουλάχιστον ένα τέταρτο προσπαθούσε να έρθει σε επαφή με τους αστυνομικούς στην άμεση δράση, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να καταστεί εφικτό. 

Τελικά αποφάσισε να επικοινωνήσει με εκπροσώπους του Σωματείου Ειδικών Φρουρών και να ζητήσει τη βοήθειά τους. Εκπρόσωποι του Σωματείου κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με τον εκφωνητή  του Α’ κέντρου επιχειρήσεων της άμεσης δράσης του οποίου η παρέμβαση ήταν καταλυτική. Ο εκφωνητής κινητοποίησε δύο άνδρες της ομάδας Ζ’ οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο και συνόδευσαν το ασθενοφόρο που μετέφερε τον αστυνομικό στο νοσοκομείο 401.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό επιβεβαίωσε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα και ο γενικός γραμματέας του σωματείου κ. Στράτος Μαυροειδάκος, επισημαίνοντας πως η συμβολή τόσο του εκφωνητή όσο και των αστυνομικών της Ζ’ ήταν ιδιαιτέρως σημαντική. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης