Απειλούν με απεργίες οι ναυτεργάτες

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013, 07:11
Απειλούν με απεργίες οι ναυτεργάτες
Με απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία ετοιμάζεται να αποστείλει εξώδικο προς όλα τα αρμόδια υπουργεία, ενώ ταυτόχρονα καλεί τους Έλληνες ναυτικούς σε αγωνιστική ετοιμότητα και συνεχή επιφυλακή.

Χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διοίκησης της ΠΝΟ τονίστηκε ότι με το νέο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του ΥΝΑ για τα «Τουριστικά Πλοία και άλλες Διατάξεις» καταδεικνύεται, για πολλοστή φορά, ότι επιδιώκεται η ευθεία εξαφάνιση αυτού του ίδιου του ναυτικού επαγγέλματος.

Όπως επισημαίνει η ΠΝΟ το σχέδιο νόμου «παραδίδει στην κυριολεξία τις ελληνικές θάλασσες στα σκάφη με οποιαδήποτε σημαία, έστω και τρίτης χώρας, περιλαμβανομένων και των σημαιών ευκαιρίας, ανεξάρτητα εάν είναι ιδιωτικά ή εμπορικά».

Παράλληλα, τονίζει, ότι καταργεί πλήρως τις υποχρεωτικές οργανικές συνθέσεις του πληρώματος για τα συγκεκριμένα πλοία και την υποχρεωτική ασφάλιση των απασχολουμένων σε αυτά στο ΝΑΤ και στην κυριολεξία επιτρέπει τη χωρίς κανένα ουσιαστικό περιορισμό και έλεγχο διακίνηση των σκαφών αυτών στις ελληνικές θάλασσες.

Τέλος, η διοίκηση της ΠΝΟ καταγγέλλει το άρθρο 26 του νομοσχεδίου με το οποίο γίνεται μια επιπλέον προσπάθεια, για την πλήρη κατάργηση του δικαιώματος απεργίας και νόμιμης αντίδρασης των ναυτεργατών σε κάθε εις βάρος τους μέτρο.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013, 07:11