Σε ποινή κάθειρξης έξι ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, καταδικάστηκε ερήμην, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, ένας άνδρας Ρουμανικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορείτο για σωματεμπορία και παράνομη κατοχή διαβατηρίου της πρώην συζύγου του.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε η 34χρονη Ρουμάνα, στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, της Ρόδου, τον Ιούλιο του 2009, σε βάρος του πρώην συζύγου της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, το ζευγάρι των αλλοδαπών είχε μετακομίσει στο νησί, τον Φεβρουάριο του 2009, με σκοπό να εργαστούν και να στείλουν χρήματα στην πατρίδα τους, όπου βρισκόταν το παιδί τους. Όμως, σύμφωνα με την καταγγελία της 34χρονης στους αστυνομικούς, τα πράγματα δεν πήγαν καλά από την αρχή.

Η 34χρονη εργάστηκε σε μπαρ στην Ιαλυσό για 9 ημέρες και τα 400 ευρώ που πήρε για την εργασία της δεν έφθασαν ποτέ στα χέρια της, αφού τα εισέπραξε ο πρώην σύζυγός της.

Στις 4 Μαρτίου 2009, στο δωμάτιο όπου διέμεναν ο Ρουμάνος πρότεινε στην 34χρονη να συνευρίσκεται ερωτικά με πελάτες, προκειμένου να βγάλουν περισσότερα χρήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν η αλλοδαπή αρνήθηκε, ο Ρουμάνος έσπασε ένα ποτήρι της το έβαλε στο λαιμό και την απείλησε ότι θα την σκοτώσει ενώ την χτύπησε στο πρόσωπο και στα πλευρά. Η 34χρονη έφυγε από το δωμάτιο, περιπλανήθηκε στους δρόμους και όταν του τηλεφώνησε και όταν του ζήτησε τα ρούχα και τα πράγματά της εκείνος της είπε ότι θα την σκοτώσει και θα της κόψει τα πόδια. Τότε η 34χρονη τον ενημέρωσε πως θα τον καταγγείλει στην αστυνομία και μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού.

Όταν η 34χρονη πήγε με τους αστυνομικούς στο διαμέρισμα για να βρουν τον Ρουμάνο εκείνος είχε πάρει τα πράγματά του και το διαβατήριο της και είχε εξαφανιστεί.

Με πληροφορίες από το rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης