Απεβίωσε η γυναίκα που καταπλακώθηκε από βράχο στην Αργολίδα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012, 22:19
Απεβίωσε η γυναίκα που καταπλακώθηκε από βράχο στην Αργολίδα
H είδηση συγκλονίζει. Η32χρονη μητέρα δύο παιδιών, η οποία ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής χτυπήθηκε από πέτρα που αποκολλήθηκε από τον βράχο του σπηλαιώδους προσκυνήματος του φερώνυμου Ιερού Ναού στο Κεφαλάρι Αργολίδος, έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Απεβίωσε το μεσημέρι της Τρίτης ύστερα από ολιγοήμερη νοσηλεία της στο Θριάσιο Νοσοκομείο, παρά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη και την φροντίδα των θεραπόντων ιατρών.

Αν και είναι πρόωρο να επιρρίψει κανείς ευθύνες -και σίγουρα εμείς είμαστε απόλυτα αναρμόδιοι- τα ερωτήματα γι’ αυτό που συνέβη είναι πολλά. Πόσο ασφαλές είναι το σπήλαιο να το επισκέπτονται προσκυνητές; Πότε ελέγχθηκε για τελευταία φορά από τους αρμοδίους που έχουν στην εποπτεία τους το μνημείο; Υπάρχουν σημάνσεις που προειδοποιούν τους προσκυνητές και εν γένει τους επισκέπτες για κίνδυνο πτώσης βράχων;Τα ερωτήματα δεν έχουν τελειωμό. Ασφαλώς θα πρέπει να ερευνηθεί και εκείνη η πληροφορία –ανεπιβεβαίωτη για την ώρα – που αναφέρει πως γύρω από το σπήλαιο, το βράδυ της Ανάστασης είχαν πέσει πολλά βαρελότα. Όλες οι πληροφορίες πρέπει να διερευνηθούν, τα ερωτήματα να απαντηθούν και ο χώρος να ελεγχθεί εκ νέου ενδελεχώς. Και αυτό αφενός από σεβασμό στη μνήμη ενός νέου ανθρώπου που «έφυγε» τόσο άδικα και αφετέρου από ενδιαφέρον για την ασφάλεια των εκατοντάδων προσκυνητών που επισκέπτονται καθημερινά το σπήλαιο.

Η εξόδιος Ακολουθία της νεαρής γυναίκας που αφήνει πίσω της δύο ορφανά, τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην ιδιαίτερη πατρίδας της, στις Αρχαίες Κλεωνές Κορινθίας.

Να σημειωθεί πως στο σημείο έχουν βάλει μία κορδέλα και δύο κάδους απορριμμάτων, χωρίς όμως κάποια σήμανση που να προειδοποίηση πως ο χώρος είναι επικίνδυνος για τους διερχόμενους μιας και από την άλλη είσοδο μπαίνουν κανονικά.

Πηγή: parapolitikaargolida.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012, 22:30