Απεργούν οι αρχαιοφύλακες στην Εθνική Πινακοθήκη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Μαΐου 2012, 05:05
Απεργούν οι αρχαιοφύλακες στην Εθνική Πινακοθήκη
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο  Κυριακή 13 Μαΐου 2012 οι αρχαιοφύλακες του μουσείου της Εθνικής Πινακοθήκης, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), δεν έχει εγκριθεί ακόμα Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παροχή εργασίας τους κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες, με αποτέλεσμα να τους οφείλονται δεδουλευμένα για τις ίδιες ημέρες από το έτος 2010 έως και σήμερα.

«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την Εθνική Πινακοθήκη και τους αρχαιοφύλακες, που ξεκινά πολλά χρόνια πριν. Φανταστείτε ότι το 2003- 2008 οι εργαζόμενοι δεν αμείβονταν για τις Κυριακές που δούλευαν, ενώ από το 2010 έως σήμερα δεν έχουν αμειφθεί ούτε για τις Κυριακές και τις αργίες ούτε για την 6η μέρα που έχουν εργαστεί. Όχι βέβαια για όλο τον χρόνο αλλά για πάρα πολλούς μήνες. Αυτό συμβαίνει διότι ούτε η κα Λαμπράκη ούτε ο εποπτεύων φορέας, που είναι το ΥΠΠΟΤ, δεν ασχολείται πραγματικά με τους εργαζόμενους» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Ιωάννης Μαυρικόπουλος, πρόεδρος της ΠΕΥΦΑ.

«Κάνουμε μια προειδοποιητική αποχή την Κυριακή, εφόσον οι αρχαιοφύλακες δεν πληρώνονται ούτως ή άλλως, με την προϋπόθεση ότι θα μπορέσουν να βρουν λύση. Το θέμα δεν είναι πολιτικό, δεν έχει να κάνει με ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση αυτήν τη στιγμή. Το πρόβλημα είναι καθαρά τεχνικό και οικονομικό» συμπλήρωσε.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Μαΐου 2012, 05:27