Απελάθηκε ο Τούρκος που συνελήφθη στις Καστανιές Έβρου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Μαΐου 2018, 16:23
Απελάθηκε ο Τούρκος που συνελήφθη στις Καστανιές Έβρου
Στις τουρκικές Αρχές παραδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από Έλληνες αστυνομικούς ο Τούρκος, Μουσά Αλερίκ ο οποίος είχε περάσει παράνομα τα σύνορα στον Έβρο.

Ο 38χρονος Τούρκος είναι εργαζόμενος στον δήμο Αδριανούπολης και καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνταν για την υλοποίηση της δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας και διέταξε την διοικητική απέλαση του, ολοκληρώθηκαν από το δικηγορικό γραφείο που ανέλαβε την υπεράσπιση του και ελάχιστα λεπτά πριν τις 4 το απόγευμα απελάθηκε.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Ορεστιάδας τον παρέδωσαν στο Τελωνείο των Καστανεών σε Τούρκους συναδέρφους τους που βρισκόταν στην άλλη πλευρά και αυτοί αφού τον παρέλαβαν, τον οδήγησαν στο τουρκικό Τελωνείο. Τον περίμεναν δήμαρχος, τοπικές αρχές και η οικογένεια του

Στην τουρκική πλευρά τον 38χρονο χειριστή εκσκαφτικού περίμενε πολύς κόσμος, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αδριανούπολης, τους αντιδημάρχους, άλλους τοπικούς επισήμους και παράγοντες και φυσικά τα μέλη της οικογένειας του. Πρώτος ο γιος του, που είχε βγει και έκανε δηλώσεις στα τουρκικά ΜΜΕ ότι συνελήφθη ο πατέρας του ως αντίποινα των Ελλήνων για τους δυο στρατιωτικούς, έτρεξε να τον αγκαλιάσει. 

O 38χρονος αγκαλιάζει τη σύζυγό του
Ο 38χρονος Τούρκος είναι εργαζόμενος στον δήμο Αδριανούπολης και καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ
Ο Τούρκος δημοτικός υπάλληλος δεν έκρυβε την ανακούφιση του για την λήξη αυτής της περιπέτειας και για το γεγονός ότι κράτησε τελικά μόνο τέσσερις ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ίδια στιγμή οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, εξακολουθούν να παραμένουν αιχμάλωτοι στις φυλακές των Αδριανούπολης από τους Τούρκους για περισσότερο από δυο μήνες χωρίς να γνωρίζουν γιατί κατηγορούνται και πότε θα απελευθερωθούν.

Στιγμιότυπο από τις δηλώσεις που έκανε στα τουρκικά ΜέσαΟι πρώτες του δηλώσεις

O Μουσά Αλερίκ εξέφρασε την ανακούφισή του για την επιστροφή του στην Τουρκία και μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε: «Εξαιτίας ενός λάθους πέρασα στην περιοχή τους. Έτσι είναι. Πήγα εκεί και με υποδέχθηκαν καλά, όπως σε μουσαφίρη. Τόσο η ελληνική δικαιοσύνη όσο και το δικαστήριο κατάλαβαν ότι έχω δίκιο. Επειδή εγώ δεν έχω κάνει κάποιο λάθος. Εγώ δεν έχω κάνει κάτι χωρίς άδεια. Γι’ αυτό το λόγο και με συγχώρησαν». «Πραγματικά μου φέρθηκαν πολύ καλά. Ακόμα και αν δεν είναι ξενοδοχείο, το κρατητήριο, πραγματικά από την αστυνομία και όλοι μου συμπεριφέρθηκαν καλά. Μου έφεραν και το φαγητό μου» πρόσθεσε.Ο πατέρας του Ναντίν Αλερίκ χαρούμενος και αυτός καθώς ξαναβρήκε το γιο του ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην απελευθέρωσή του.

Σε δηλώσεις προέβη και ο δήμαρχος της Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν ο οποίος ευχαρίστησε την ελληνική Δικαιοσύνη τονίζοντας ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα συνεχίσουν σε καλό επίπεδο. Τέλος ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον τους το τουρκικό ΥΠΕΞ αλλά και τις ελληνικές αρχές.

Πληροφορίες από: evros-news.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 5 Μαΐου 2018, 19:50