Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Ένας Έλληνας, εργαζόμενος ως προσωπικό ασφαλείας σε πολυεθνική  εταιρεία στο Αφγανιστάν, απεγκλωβίστηκε επιτυχώς πριν από λίγες ώρες από την Καμπούλ κι αυτή την ώρα ταξιδεύει με αεροπλάνο προς το Πακιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr, ο Έλληνας, που έχει υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις του ελληνικού στρατού, από τη στιγμή που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν κατέφυγε, μαζί με άλλους ευρωπαίους υπηκόους, σε έναν οργανωμένο και σχετικά ασφαλή  χώρο (από τους πολλούς που δημιουργήθηκαν με αλληλέγγυα πρωτοβουλία) «ασφάλειας», κάπου στην Καμπούλ.

Μέσω πολυήμερων διαπραγματεύσεων σε ιδιωτικό επίπεδο καθώς και με έναν «σύνδεσμο» από τη Ρουμανική κυβέρνηση, τελικώς κανονίστηκε η μεταφορά του άνδρα με πτήση  προς το Πακιστάν. Από εκεί, θα αναλάβουν οι ελληνικές αρχές την επιστροφή του στη χώρα μας, μέσω Αγγλίας.

Τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση του zougla.gr όμως εύλογα ο αναφερόμενος μας ζήτησε να μην δημοσιευτούν, ενώ κατά τη διάρκεια επικοινωνίας μας μαζί του, όταν βρισκόταν στον άτυπο χώρο μαζί με άλλους Ευρωπαίους, μας είχε τονίσει ότι είναι ασφαλής κι ότι αυτός και οι υπόλοιποι δεν φαίνεται να κινδυνεύουν, άμεσα τουλάχιστον, από έφοδο των Ταλιμπάν. Παράλληλα, προσπαθούσε να βρει «σύνδεσμο» με τις ελληνικές προξενικές ή άλλες Αρχές, όμως αυτό δεν ήταν δυνατόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για αρκετά 24ωρα οι Ευρωπαίοι που δεν πρόλαβαν να φύγουν εγκαίρως και κατέφυγαν στα «compounds», περίμεναν με αγωνία μια οδό διαφυγής, δηλαδή ένα άτυπο «οκ» από μια «αρχή» που θα «πέρναγε» στους Ταλιμπάν, ώστε να τους αφήσουν να μεταβούν προς το αεροδρόμιο και σε μια πτήση διαφυγής από την κόλαση της Καμπούλ.

Τελικά, ο Έλληνας, όπως άλλοι ευρωπαίοι, διασώθηκαν χάρη στην πρωτοβουλία της ρουμανικής πλευράς.

Σημειώνεται ότι πριν από δύο ημέρες είχε απεγκλωβιστεί, από τις ελληνικές αρχές αυτή τη φορά, ο Έλληνας υπήκοος Agajan Farhad, όπως ανακοίνωσε και το υπουργείο Εξωτερικών, ο οποίος μόλις επέστρεψε στη χώρα μας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης