Στο μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός της χώρας, τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, η οποία διοργανώθηκε για 31η χρονιά στη Θεσσαλονίκη. έλαβε μέρος η Περιφέρεια Πελοποννήσου από 12 έως 15 Νοεμβρίου.

Στο 80 τ.μ περίπτερο της Πελοποννήσου φιλοξενήθηκαν τουριστικοί επιχειρηματίες και εκπρόσωποι Συνδέσμων Τουριστικών Επιχειρήσεων της Πελοποννήσου απ’ όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, οι οποίοι είχαν προγραμματισμένες b2b συναντήσεις με τους φιλοξενούμενους hosted buyers.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, υποδέχθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας η θεματική αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου και οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας και Λακωνίας, Ευάγγελος Γιαννακούρας και Ντία Τζανετέα. Φιλοξενήθηκαν, επίσης, ο Δήμος Ερμιονίδας, όπου παρευρέθη ο δήμαρχος Δημήτριος Σφυρής, ο Δήμος Καλαμάτας, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από την κα Παναγιώτα Ντίντα και την κα Άννα Καλογεροπούλου, πρόεδρο και μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης του Δήμου, και ο Δήμος Κορινθίων, τον οποίο εκπροσώπησε η αρμόδια αντιδήμαρχος, Αθανασία Χρισταρά.

Για μια ακόμη χρονιά παρευρέθη και ο Μεσσήνιος παρολυμπιονίκης, Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος ενημέρωσε για τις δυνατότητες του προορισμού όσον αφορά στην παροχή υπηρεσιών σε ΑμεΑ.

Πέραν της παροχής ενημέρωσης για τον προορισμό και τη διανομή πληροφοριακού υλικού στο περίπτερο της Πελοποννήσου, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να γευθούν παραδοσιακά εδέσματα από τοπικά ποιοτικά προϊόντα, τα οποία ετοίμαζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης διάσημοι σεφ από την Πελοπόννησο. Γνώρισαν παράλληλα τις ποικιλίες του πελοποννησιακού κρασιού μέσα από την παροχή κεράσματος εκ μέρους του Οινοποιείου Κορωνιώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντική επιτυχία αποτέλεσε η επιβεβαίωση απευθείας πτήσης charter από Βελιγράδι στο Διεθνές Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» μια φορά κάθε 10 ημέρες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η συγκεκριμένη αγορά κρίνεται σημαντική, δεδομένου ότι οι Σέρβοι επισκέπτες διαχέουν σε μεγάλο βαθμό τα έξοδά τους στο σύνολο του προορισμού, μιας και επιλέγουν την περιήγηση με λεωφορεία στα μέρη που επισκέπτονται.

Για το λόγο αυτό η κα Νικολάκου συναντήθηκε με εκπροσώπους των 4 Σέρβων tour operator στην ελληνική αγορά, καθώς και τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ελληνο-Σερβικού Επιμελητηρίου, Γεωργάκο Κωνσταντίνο και το μέλος Αντώνη Γυφτόπουλο, με στόχο τη διοργάνωση εκδήλωσης γνωστοποίησης του προορισμού στο Βελιγράδι κατά το Φεβρουάριο.

Επίσης, παραχώρησε συνέντευξη στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Βορείου Ελλάδας παρουσιάζοντας τον προορισμό και ενημερώνοντας για την απευθείας πτήση με Θεσσαλονίκη της Astra Airlines. Επιπρόσθετα, οι εκπρόσωποι της Πελοποννήσου πραγματοποίησαν περισσότερα από 30 επαγγελματικά ραντεβού με τουριστικά γραφεία του εξωτερικού. Ιδιαίτερο, δε, ενδιαφέρον έδειξαν για την Πελοπόννησο επιχειρηματίες τουρισμού από το Ισραήλ και τη Βουλγαρία.

Παράλληλα με την έκθεση Philoxenia, διοργανώθηκε η έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού Hotelia και η έκθεση για την αυτοδιοίκηση Polis. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρέλαβαν ειδική διάκριση για τη συμμετοχή της Πελοποννήσου από τον πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO A.E., Τάσο Τζήκα και το διευθύνοντα σύμβουλο, Κυριάκο Ποζρικίδη.

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης