Aυξάνονται τον τελευταίο καιρό τα κρούσματα διαρρήξεων σε σπίτια, με πολλά περιστατικά να καταγράφονται στην περιοχή του Πειραιά, αλλά και τις γύρω γειτονιές.

Οι θρασύτατοι ληστές δεν διστάζουν να «χτυπήσουν» ακόμη και μέρα-μεσημέρι, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι τα… υποψήφια θύματα τούς ανοίγουν την πόρτα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από το τηλεφώνημα  ενός απλού πολίτη στο zougla.gr έγινε γνωστό ότι καταγράφηκαν τρία κρούσματα σε διάστημα μίας εβδομάδας…Η μέθοδος είναι απλή. Χτυπούν το κουδούνι, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ ή κάποιας άλλης κρατικής υπηρεσίας. Ηλικιωμένοι ένοικοι ή ακόμη και διαχειριστές δίχως να αντιληφθούν το παραμικρό, πέφτουν θύματα της απάτης και βλέπουν τις περιουσίες τους να ρημάζονται.

Απόστρατος αξιωματικός που έλαβε γνώση του συμβάντος, καθώς και η θεία του έπεσε θύμα αδίστακτων διαρρηκτών, επικοινώνησε με το zougla.gr, αποστέλλοντας τα σχετικά βίντεο που είχε αναρτήσει στο youtube, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες και ιδιαίτερα τους κατοίκους Πειραιά, Αμφιάλης, Κερατσινίου, Περάματος, Κορυδαλλού κ.α.

«Tην προηγούμενη Κυριακή (22/1/2017), μεσημεριανή ώρα, ένας άγνωστος χτύπησε το κουδούνι της θείας μου, λέγοντας πως κάνει έλεγχο για λογαριασμό της ΔΕΗ. Αφού ειδοποιήθηκε η διαχειρίστρια και άρχισαν να συζητούν, μπήκε και ένας ακόμη συνεργός του και ξάφρισε το σπίτι του συγγενικού μου προσώπου», καταγγέλλει ο απόστρατος της Π.Α. στο zougla.gr και συνεχίζει: «Άρπαξαν χρυσαφικά, πορτοφόλι και όσα χρήματα είχε στο σπίτι. Κάναμε μήνυση κατ’ αγνώστων και το αναφέραμε στην αστυνομία. Την ίδια μέρα, αλλά και την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκαν παρόμοια κρούσματα στη γειτονιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούστε τι καταγγέλλει απόστρατος αξιωματικής της Πολεμικής Αεροπορίας στο zougla.gr, ο οποίος παράλληλα προειδοποιεί τους πολίτες για τη δράση της σπείρας:

Έτσι ξεκινά η απάτη…με τη μέθοδο της απασχόλησης

Και ο δεύτερος συνεργός….

Σκαρφαλώνουν και στα… κάγκελα:

Μάστιγα οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Με το τηλεφώνημα ενός απλού πολίτη στο zougla.gr έγινε γνωστό ότι καταγράφηκαν τρία κρούσματα σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Σε πρόσφατο αστυνομικό δελτίο ανακοινώθηκε η σύλληψη δύο ανδρών που διέπρατταν κλοπές από οικίες ηλικιωμένων, τους οποίους εξαπατούσαν προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικότερα, οι δράστες προσέγγισαν ηλικιωμένη γυναίκα στον Πειραιά και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας εισήλθαν στην οικία της και ακολούθως, με τη μέθοδο της απασχόλησης, της αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από περίοικο ο οποίος κάλεσε την Άμεση Δράση, ενώ οι σπεύσαντες αστυνομικοί τους εντόπισαν άμεσα και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή τους, βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό το οποίο αποδόθηκε στην ηλικιωμένη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά, οι συλληφθέντες από τον περασμένο Οκτώβριο, με την ίδια μεθοδολογία προέβαιναν συχνά στην εξαπάτηση ανυποψίαστων ηλικιωμένων και εισερχόμενοι στις οικίες τους, τους αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν επιπλέον εξιχνιασθεί άλλες δύο 2 περιπτώσεις, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων συνεχίζονται.

Όπως γίνεται αμέσως κατανοητό, η συγκεκριμένη σπείρα συνεχίζει τη δράση της και οι πολίτες θα πρέπει να είναι πιο επιφυλακτικοί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης