Απάντηση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος στον Μιχάλη Σάλλα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Απριλίου 2017, 11:17
Απάντηση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος στον Μιχάλη Σάλλα
Απάντηση στις αιτιάσεις του Μιχάλη Σάλλα περί στοχοποίησής του για τα νέα επενδυτικά του σχέδια με αφορμή τη σε βάρος του πρόσφατη ποινική δίωξη δίνει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Ένωσης τονίζει με νόημα πως «οι διώξεις ασκούνται με βάση ενδείξεις οι οποίες θεωρούνται επαρκείς», χαρακτηρίζοντας «αβάσιμους και αναπόδεικτους τους ισχυρισμούς του πρώην προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς για στοχοποίησή του και βλάβη των επιχειρηματικών συμφερόντων του».

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρει:

Εξ αφορμής επικρίσεων και σχολίων παράγοντος της οικονομικής ζωής του τόπου, που δημοσιεύτηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με τις ασκηθείσες, σε βάρος του, ποινικές διώξεις, ύστερα από προκαταρκτική εξέταση που διενήργησαν οι Εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος, η Ένωση Εισαγγελέων επισημαίνει ότι η ποινική δίωξη ασκείται στο όνομα της Πολιτείας, όταν μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να κινηθεί η ποινική δίωξη σε βάρος προσώπου στο οποίο αποδίδονται οι αξιόποινες πράξεις.

Επομένως τα περί στοχοποίησης συγκεκριμένου προσώπου και τα περί βλάβης των επενδυτικών σχεδίων του, εκτός του ότι είναι αβάσιμα και αναπόδεικτα, δεν ανήκουν στο πεδίο της λειτουργικής αρμοδιότητας των Εισαγγελέων ούτε ανταποκρίνονται στα εκ του Νόμου καθήκοντα και υποχρεώσεις τους για τη δίωξη των οικονομικών εγκλημάτων από οποιονδήποτε κι αν τελούνται.

Η έρευνα και η αντιμετώπιση της οικονομικής εγκληματικότητας επιβάλλεται από τη συνεχή διείσδυσή της στην οικονομική ζωή της χώρας όσο και από την τεράστια βλάβη που τα εγκλήματα αυτά προξενούν στο κοινωνικό σύνολο. Πρωταρχικό μέλημα και αυστηρή προτεραιότητα των Εισαγγελέων αποτελεί η πάταξη της οικονομικής εγκληματικότητας, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Απριλίου 2017, 12:39