Ως «νομικά ανέφικτη» χαρακτήρισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, τη δυνατότητα παράτασης της χρονικής διάρκειας των συμβάσεων των απασχολούμενων του τρέχοντος Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, στους Δήμους, όπως έχει ζητήσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Τη σχετική απάντηση στην ΚΕΔΕ έδωσε σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη με αντιπροσωπεία της, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρός της κ. Πατούλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, κατά τη συνάντηση «άνοιξε» σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, η συζήτηση για την υλοποίηση νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης 50.000 ανέργων με απώτατο χρονικό όριο έναρξή τους, τον Απρίλιο. Η ΚΕΔΕ πρότεινε στο νέο αυτό πρόγραμμα η διάρκεια των συμβάσεων να μην είναι 5 μήνες αλλά 12 μήνες.

Η ΚΕΔΕ, στη σχετική της ανακοίνωση τονίζει ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, συμφωνεί η χρονική διάρκεια των συμβάσεων να είναι μεγαλύτερη από τους 5 μήνες που είναι σήμερα αλλά επισημαίνεται ότι «για να καταστεί όμως εφικτό κάτι τέτοιο θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης