Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο  Δημήτρης Λιγνάδης. Η ανάκριση για τον πρώην  καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ολοκληρώθηκε και η δικογραφία είναι στα χέρια εισαγγελέα που θα προτείνει την παραπομπή του ή μη σε δίκη.

Ήδη πάντως απορρίφθηκε η έφεση που είχε υποβληθεί κατά του βουλεύματος με το οποίο κρίθηκε πως ο γνωστός «θεατράνθρωπος»  δεν θα πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενος για τις δυο νέες καταγγελίες βιασμού για τις οποίες είχε απολογηθεί το καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο συντάχθηκε με την άποψη της ανακρίτριας ότι πρόκειται για την ίδια υπόθεση και κατά συνέπεια δε χωρεί δεύτερη προφυλάκιση, με αποτέλεσμα το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για τον ηθοποιό να είναι οι 18 μήνες. Υπενθυμίζεται, ότι ο εισαγγελέας είχε κρίνει ότι πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις και άρα, θα έπρεπε να εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Τώρα πια, ο λόγος είναι στον εισαγγελέα ο οποίος με πρότασή του  προς το δικαστικό συμβούλιο θα ζητήσει την παραπομπή ή μη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του εθνικού θεάτρου σε δίκη για τέσσερις υποθέσεις βιασμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης