Με σύνθημα «Ο Παύλος ζει στους αγώνες για καλύτερη ζωή» από τις 18.00 το απόγευμα ,μέχρι και τις 20.30 το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε στο Κερατσίνι συλλαλητήριο στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από ακριβώς ένα μήνα από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά. Το «παρών» έδωσαν ανένταχτοι πολίτες, εργατικά σωματεία και συνδικάτα, σύλλογοι εργαζομένων, μαθητικές κοινότητες και φοιτητικοί σύλλογοι.

Στις 19.20 το βράδυ ξεκίνησε πορεία προς το Δημαρχείο της πόλης. Οι δρόμοι ήταν ανοικτοί πλην της λεωφόρου Σαλαμίνος στο ρεύμα προς Αθήνα, η οποία δόθηκε λίγο αργότερα στην κυκλοφορία. Περίπου στις 19.30 το απόγευμα έφτασαν στο Δημαρχείο, ενώ γύρω στις 20.00 ξαναγύρισαν στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο 34χρονος μουσικός. Στις 20.30 οι διαδηλωτές διαλύθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ





Υπενθυμίζεται ότι το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου – Δραπετσώνας αποφάσισε την ανέγερση μνημείου στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα καθώς και την απόδοση του ονόματός του στην οδό Π. Τσαλδάρη, όπου και δολοφονήθηκε. Επιπλέον το όνομά του αναμένεται να δοθεί και Πολυκέντρο Πρόνοιας – Μέριμνας του Δήμου. Η τελική απόφαση θα προκύψει μετά από συνεννόηση με την οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Σιδερέας, Παναγιώτης Τσίμπος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης