«H καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, είναι η μεγάλη προτεραιότητα της νέας Περιφερειακής Αρχής, αναφέρει ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης απαντώντας σε ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, (μετά την επίσκεψη του στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών) όπου «διαστρεβλώνονται οι πραγματικές προθέσεις» της Περιφερειακής Διοίκησης.

«Ο εκσυγχρονισμός στο μοντέλο λειτουργίας της Περιφέρειας Αττικής, η ενίσχυση της διαφάνειας και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών», υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης, «αποτελούν πρωταρχικούς στόχους της νέας διοίκησης και είμαστε αποφασισμένοι να τους πετύχουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεκαθαρίζει δε, «προς κάθε κατεύθυνση», ότι προέχει ο πολίτης «και σε αυτήν την προσπάθεια δεν έχουν θέση, ούτε μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, ούτε αστήρικτες καταγγελίες».

Επιπλέον τονίζει ότι η νέα διοίκηση της Περιφέρειας:

– Θα δώσει καθημερινά τη μάχη για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες σε γκισέ και ουρές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Δεν συμβιβάζεται με καταστάσεις σαν αυτές που σήμερα ταλαιπωρούν πάνω από 100.000 πολίτες και χιλιάδες επαγγελματίες εκπαιδευτές οδηγών.

– Δεν καταργεί υπηρεσίες της Περιφέρειας. Αντίθετα αναζητά τρόπους αφενός να εξορθολογήσει το κόστος των προσφερόμενων υπηρεσιών, αφετέρου να ενισχυθεί το προσωπικό στις υπηρεσίες «πρώτης γραμμής», όπου καθημερινά απευθύνονται χιλιάδες πολίτες.

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΠΑ στην ανακοίνωση του, εκφράζει την αντίθεση του «στις επιλογές των ιδιωτικοποιήσεων και της αντεργατικής πολιτικής και δηλώνει ετοιμότητα για να απαντήσει αγωνιστικά».

Εστία της αντιπαλότητας, όπως σημειώνει ο σύλλογος, αποτέλεσε η παρακάτω φράση του κ. Πατούλη όταν κάλεσε τους υπαλλήλους της Περιφέρειας σε συστράτευση προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες, «αλλά κι αν κάποιος θεωρήσει ότι μπορεί αυτά που λέμε εμείς να μην ταιριάζουν και θέλει να μετακινηθεί, ή να πάει σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου, θα τον βοηθήσουμε να πάει…. Θέλουμε όσοι μείνουνε να πιστέψουν σε αυτό το νέο εγχείρημα με αυτό το πρόσημο που εμείς βάζουμε…». 

Από την πλευρά του ο ΣΥΠΑ θέτει το ερώτημα, «από πού θα μας βοηθήσει να φύγουμε;..», ενώ δεύτερο σημείο τριβής απετέλεσε το θέμα των ΚΤΕΟ, για τα οποία ο σύλλογος σημειώνει πως ο κ. Πατούλης είπε πως «θα εξετάσουμε το ζήτημα των ΚΤΕΟ…, δεν ξέρω εάν εξυπηρετούν τους πολίτες όταν υπάρχουν σε όλες τις γωνιές της Αττικής ιδιωτικά ΚΤΕΟ», αντιπαραθέτοντας το κόστος λειτουργίας τους στις ανάγκες των ευπαθών ομάδων.

«Δεν μας παραξενεύουν οι τοποθετήσεις αυτές», καταλήγει ο ΣΥΠΑ. «Εξάλλου, από τα 5 δημόσια ΚΤΕΟ που έκλεισε το ΠΑΣΟΚ, η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) έθεσε σε επαναλειτουργία μόνον 1».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης