Το τελευταίο αντίο είπαν φίλοι, συγγενείς, συνεργάτες αλλά και απλοί πολίτες στον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη, Θόδωρο Αγγελόπουλο, ο οποίος κηδεύτηκε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το απόγευμα, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη νεκρώσιμο ακολουθία στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων έψαλαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος.

Όταν ολοκληρώθηκε, πρώτος απηύθυνε το ύστατο χαίρε στον ποιητή της 7ης τέχνης, ο Τόνι Σερβίλο. Ο Ιταλός πρωταγωνιστής της Άλλης θάλασσας, μίλησε στα γαλλικά, «γιατί έτσι μιλούσε με τον Τεό». Μίλησε εξ’ ονόματος των Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Τζαν Μαρία Βολοντέ, Ζαν Μορώ, Μισέλ Πικολί, Μπρούνο Γκανζ, Έρλαντ, Γιόζεφσον, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Ομέρο Αντονούτι και τόσων ακόμα σπουδαίων ηθοποιών, «που είχαν την τύχη να παίξουν υπό την καθοδήγησή του Τεό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τις δηλώσεις των καλλιτεχνών στη zougla.gr:

Η Ελένη Γερασιμίδου, παλιά συνεργάτιδα και επίσης στη διανομή της Άλλης θάλασσας, χαιρέτησε, εκ μέρους του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, «τον ποιητή του χρόνου και της ραψωδίας της πατρίδας, τον διαλεκτό της επανάστασης και της ήττας, του διωγμού και της αναζήτησης».

Ο ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος χαιρέτησε τον Θόδωρο Αγγελόπουλο. «Το Α και το Ω του ελληνικού κινηματογράφου» όπως τον χαρακτήρισε. «Λυπάμαι» πρόσθεσε «που έχω ακούσει και κακόβουλες κριτικές για τον Αγγελόπουλο αλλά ο Θόδωρος είναι μεγάλος και θα τους συγχωρέσει».

Ο ηθοποιός Θάνος Γραμμένος θυμήθηκε κάποιες στιγμές από το χωριό Βίτσα και τα γυρίσματα της «Αναπαράστασης».

Εκπρόσωποι από όλο το φάσμα της πολιτικής παρέστησαν στην κηδεία. Οι Μανώλης Γλέζος, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Αλέξης Τσίπρας, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, η Άννα Φιλίνη, ο Θανάσης Παφίλης, ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο Σταύρος Μπένος.

Καλό ταξίδι…

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Διαβάστε επίσης:

Το στερνό κατευόδιο στον μεγάλο Έλληνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης