H «Υγεία και Ασφάλεια στο Πυροσβεστικό Σώμα» αποτελεί το αντικείμενο ημερίδας που διοργανώνεται για πρώτη φορά με πρωτοβουλία των Κεντρικών Ιατρείων του Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια της ημερίδας υπηρεσίες και φορείς που δρουν από κοινού σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, του Στρατού, του ΕΚΑΒ, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και εθελοντικών ομάδων, θα εκθέσουν τους προβληματισμούς τους και θα διαπραγματευτούν θέματα που καλούνται να διαχειριστούν.

Στη θεματολογία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων θέματα όπως οι απώλειες υγείας σε αστικές περιοχές, τα συμπτώματα από το αναπνευστικό σε εν ενεργεία πυροσβέστες, η εκπαίδευση στη συμπεριφορά της φωτιάς σε κλειστούς χώρους, η ποιότητα του αναπνεύσιμου αέρα κατά τις πυροσβεστικές επιχειρήσεις, η προστασία της δημόσιας υγείας σε καταστάσεις μαζικών καταστροφών, η υγεία και η ασφάλεια στα σώματα ασφαλείας, το εργασιακό στρες στα σώματα ασφαλείας και οι τρόποι διαχείρισής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ευελπιστούμε ότι η θεσμοθέτηση της ημερίδας θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ διαφόρων υπηρεσιών και φορέων, οι οποίοι παρά τη διαφορετικότητά τους σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας, καλούνται να δράσουν από κοινού σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και να αναδείξουμε τα ποικίλα προβλήματα, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες επίλυσής τους» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 και ώρες 8:30 με 14:30, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», στην Αίθουσα Α, στον χώρο της ΔΕΘ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά για λόγους καλύτερης οργάνωσης της εκδήλωσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά: ygeiothes@gmail.com ή τηλεφωνικά: 2313326140, 2313326238.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης