Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποίησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία αντιδρά στα σχέδια της κυβέρνησης για μετάταξη των περίπου 4.000 δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ..

Όταν οι Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς εξήλθαν από το κτήριο του υπουργείου, επικράτησε ένταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη της τρόικας αποδοκιμάστηκαν έντονα, ενώ ακούστηκαν συνθήματα όπως: «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», «Η χούντα δεν τελείωσε το ’73» και «Κάτω η χούντα της τρόικας».

Η συνάντηση που είχε για τέταρτη φορά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με την τρόικα και στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ολοκληρώθηκε.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι 12.500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε κινητικότητα έχουν ήδη βρεθεί. Από αυτούς, κάποιοι αναμένεται να μετακινηθούν με απευθείας μετατάξεις και άλλοι μέσω διαθεσιμότητας.

Συγκεκριμένα, μέσω μετατάξεων αναμένεται να μετακινηθούν 5.000 εκπαιδευτικοί και 3.500 υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας. Σε διαθεσιμότητα, προκειμένου στη συνέχεια να μετακινηθούν, αναμένεται να τεθούν 2.500 υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας και 1.500 από τη γενική κυβέρνηση.

Η διαθεσιμότητα θα μειωθεί σε 6-9 μήνες. Μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος, όποιος υπάλληλος δεν έχει μετακινηθεί θα απολυθεί οριστικά.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης