Αντιδρούν εκ νέου οι εργαζόμενοι της Εγνατίας Οδού στην επικείμενη παραχώρηση του ομώνυμου εθνικού οδικού άξονα από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του αυτοκινητόδρομου, «μετά από χρόνια άκαρπων και άστοχων πειραματισμών από τους πολυπληθείς συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, ζητείται στο παρά πέντε, χωρίς ιδιαίτερη σπουδή και πολύ πιθανόν χωρίς σοβαρή μελέτη, η οριστικοποίηση και η εφαρμογή μεγάλου αριθμού νέων συμβατικών σταθμών διοδίων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συνδικαλιστές, οι οποίοι επικαλούνται πληροφορίες περί επικείμενης προκήρυξης της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΤΑΙΠΕΔ, σημειώνουν ότι «υπερεκτιμώνται τα ετήσια έξοδα λειτουργίας και βαρειάς συντήρησης του αυτοκινητόδρομου, παρόλο που έμπειρα στελέχη της εταιρείας μας, τα εκτιμούν πολύ χαμηλότερα».

Το σωματείο σημειώνει ότι η παραχώρηση του οδικού άξονα «δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση συμφέρουσα προοπτική για το ελληνικό δημόσιο», καθώς οι σημερινοί συμβατικοί σταθμοί διοδίων φέρνουν έσοδα περίπου 60 εκατ. ευρώ, όταν τα ετήσια έξοδα λειτουργίας και ελαφριάς συντήρησης δεν ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης