Δεκάδες τηλεφωνήματα από νησιώτες που αγωνιούν για την κατάσταση με τον κορωνοϊό δέχτηκε το τηλεφωνικό κέντρο του zougla.gr.

Οι κάτοικοι αναρωτιούνται τι θα γίνει αν ο ιός μεταφερθεί από κάποιον τουρίστα που θα φτάσει από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς οι μετακινήσεις δεν έχουν απαγορευθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έλεγε ότι: «Εκτός από την τηλεφωνική έρευνα που κάνουμε, σε έλληνες και αλλοδαπούς πριν ανέβουν στο αεροπλάνο, τις επόμενες 48 ώρες θα είμαστε σε θέση να ζητάμε από τους ταξιδιώτες να συμπληρώσουν ένα φυλλάδιο. Εκεί θα αναφέρουν τα στοιχεία τους, πού θα μείνουν αλλά και την υποχρέωση τους να παραμείνουν μέσα στο σπίτι για 14 μέρες. Βέβαια, ο έλεγχος δεν θα σταματά εκεί… Θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι, και με την βοήθεια της αστυνομίας, αν όντως είναι στην διεύθυνση που έχουν δηλώσει. Αν κάποιος διαπιστωθεί ότι έχει… παραβεί τους όρους της καραντίνας, θα του επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο που μπορεί να φτάσει και τις πέντε χιλιάδες ευρώ. Επίσης, αν π.χ. κάποιος κάτοικος νησιού, όπου οι κοινωνίες είναι πιο μικρές και όλοι γνωρίζονται, δει κάποιον που κυκλοφορεί στους δρόμους ενώ έχει επιστρέψει από το εξωτερικό θα μπορεί να το καταγγείλει στην αστυνομία».

Όταν οι ταξιδιώτες θα φτάνουν στο αεροδρόμιο θα υπάρχει και προφορική ενημέρωση για την καραντίνα των 14 ημερών.

Χθες, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθημερινή ενημέρωση που κάνει για την πορεία του ιού, συνέστησε κυρίως σε κατηγορίες ευπαθών ομάδων να μην πηγαίνουν σε νησιά, καθώς όπως όλοι γνωρίζουν είναι εξαιρετικά δύσκολη η μεταφορά τους είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο ή ελικόπτερο. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη χώρα μας υπάρχουν πολλά νησιά και η μεταφορά των πάσχοντων θα είναι ακόμα πιο δύσκολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης