Όπως αναφέρουν πηγές από την Ήπειρο, το τελευταίο διάστημα και κυρίως στο Νομό Θεσπρωτίας, δραστηριοποιούνται έντονα Ιταλοί κυνηγοί, επιφέροντας σημαντικά πλήγματα στην τοπική πανίδα! Όπως αναφέρει το portal EpirusPost, «κυκλοφορούν με το τζιπάκι τους, τα όπλα τους, τις μηχανές, τα ψυγεία και τα είδη κατασκήνωσης τους. Έχουν μαζί τους τα κυνηγόσκυλα και ότι άλλο απαιτείται ώστε να είναι πιο φονικοί με το θήραμα τους. Φέρουν κυνηγετική άδεια και είναι οργανωμένοι ανά ομάδες. Κυνηγούν μεθοδικά και αποτελούν τη σύγχρονη λαίλαπα για την τοπική πανίδα ειδικά στα πτηνά, τα οποία στην κυριολεξία αφανίζουν με αποικιοκρατική νοοτροπία. Φήμες λένε ότι κυνηγούν και πουλάνε σε ακριβά εστιατόρια της Ιταλίας.

Είναι τόσο οργανωμένοι που έχουν μαζί τους ειδικά ψυγεία, μηχανές του κιμά για να μπορούν να βγάζουν με κάθε νομότυπο τρόπο τα θηράματα τους έξω από τη χώρα. Μαρτυρίες μάλιστα αναφέρουν ότι δεν σέβονται κανέναν κυνηγετικό κανόνα, ενώ μεγάλες είναι οι φθορές που προκαλούν σε αγροκτήματα και σταβλικές εγκαταστάσεις. Σημαντικές είναι οι αναφορές αγροτών και κτηνοτρόφων που ζημιώνονται από τη δραστηριότητα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κυνηγετικοί σύλλογοι οφείλουν να ενεργοποιηθούν , όπως και οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας όπως η δ/νση δασών και οι δ/νσεις που σχετίζονται με την αγροτική ανάπτυξη και την κτηνοτροφία. Η υπόθεση επίσης οφείλει να απασχολήσει τη δικαιοσύνη και τον αρμόδιο εισαγγελέα, γιατί το φυσικό περιβάλλον, η χλωρίδα και η πανίδα είναι επί της ουσίας ότι μας έχει απομείνει».

Πηγή: EpirusPost

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης