Έντονη ανησυχία για αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 εντός των επόμενων 15 ημερών εξέφρασε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Μίνα Γκάγκα, αποτιμώντας τα αποτελέσματα της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας.

«Όλοι χαλαρώσαμε λίγο στις γιορτές και είναι φυσιολογικό. Το φοβόμαστε το επόμενο 15ήμερο», είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας παράλληλα ότι υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν κρατάμε τις μάσκες και τα μέτρα τα πράγματα θα είναι καλά για όλους μας.», τόνισε η καθηγήτρια, ενώ υπογράμμισε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά. «Τα σχολεία είναι πιο ασφαλής τρόπος από το να είναι στις παιδικές χαρές», διευκρίνισε. 

Γίνεται επιδημιολογική παρατήρηση συνεχώς και ανάλογα παίρνονται αποφάσεις, επεσήμανε η καθηγήτρια μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ ανέφερε πως ο εμβολιασμός εξελίσσεται καλά στη χώρα μας. «Μέσα στην άνοιξη θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε.», εκτίμησε.

Επιπλέον, τόνισε τι «φαίνεται πως το εμβόλιο θα καλύπτει για έξι μήνες. Μεγάλο ποσοστό των ασθενών που βγήκαν από το πρώτο κύμα έχουν ακόμα αντισώματα.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης