Με ανοιχτή επιστολή τους ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και οι υποψήφιοι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Δυτική Αθήνα και στη Δυτική Αττική, υπογραμμίζουν ότι στηρίζουν, όπως αναφέρουν, τα αιτήματα του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Και συγκεκριμένα τα εξής:

«- Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να φύγει ο αποτεφρωτήρας και να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση, να απαγορευτεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή ή η επέκταση της υφιστάμενης, να προχωρήσει ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΥ στο παλιό λατομείο Μουσαμά και στο λατομείο Σταμέλου. Η εξεύρεση νέων χώρων να γίνει με ευθύνη της κυβέρνησης και με κριτήριο την ποιότητα ζωής του λαού και την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος. Δεν πρέπει να αποκλείεται η αναζήτηση χώρου και σε εκτός Αττικής περιοχές, στο πλαίσιο μιας διαπεριφερειακής συνεργασίας.

– Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των απορριμμάτων.

– Όχι στην καύση των απορριμμάτων με την πολυδάπανη μετατροπή τους σε καύσιμη ύλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.

– Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να ενισχυθούν τα μέτρα ασφάλειας. Οχι άλλα εργατικά εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων στην καθαριότητα».

Όπως αναφέρουν στην ανοιχτή επιστολή τους οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», προβάλλουν με συνέπεια και σταθερότητα τα αιτήματα αυτά στα δημοτικά συμβούλια της περιοχής και στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΔΝΑ και υπερασπίζονται τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας, του Θριασίου, της Δυτικής Αττικής γενικότερα.

«Παλεύουμε για λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων σε όφελος του λαού και όχι των λίγων, κόντρα στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης όπου όλα, και τα σκουπίδια, είναι “μπίζνες”. Καμία αναμονή, καμία ανάθεση του ζητήματος σε “σωτήρες”. Τέρμα πια στο αίσχος της χωματερής», αναφέρουν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Και καταλήγοντας καλούν «το λαό της περιοχής να δυναμώσει τον αγώνα και τη διεκδίκηση. Να παλέψει για τη ζωή και το μέλλον που του αξίζει. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των κατοίκων του Γραμματικού κόντρα στη “δοκιμαστική” λειτουργία του ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ και στο δόγμα “νόμος και τάξης” της κυβέρνησης. Είναι και δικός μας αγώνας».

Την ανοιχτή επιστολή υπογράφουν οι Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Βαγγέλης Σίμος, δήμαρχος Πετρούπολης και εκ νέου υποψήφιος, Νίκος Ζαπάντης, υποψήφιος δήμαρχος Φυλής, Μπάμπης Θεοδώρου, υποψήφιος δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Κώστας Κώνστας, υποψήφιος δήμαρχος Ελευσίνας, Θοδωρής Σκολαρίκος, υποψήφιος δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Νίκος Σταματόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Ιλίου, Βασίλης Τοπαλιανίδης, υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών, Αλέξης Τσοκάνης, υποψήφιος δήμαρχος Ασπρόπυργου, Αντώνης Χοροζάνης, υποψήφιος δήμαρχος Μεγάρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης