Σε λειτουργία ο σταθμός του προαστιακού στον Ταύρο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014, 14:10
Σε λειτουργία ο σταθμός του προαστιακού στον Ταύρο
Σε λειτουργία τέθηκε σήμερα, έπειτα από πέντε χρόνια, ο σταθμός του Ταύρου που αποτελεί τμήμα του προαστιακού σιδηρoδρόμου μεταξύ Πειραιά και Αθηνών.

Ο νέος σταθμός, που βρίσκεται μεταξύ Ρουφ και Ρέντη, και αρχικά θα λειτουργεί χωρίς ανελκυστήρες (αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία τους πρώτους μήνες του 2015), εκτιμάται ότι θα εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό πολιτών, δεδομένου ότι βρίσκεται σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εγκαινιάζοντας τον νέο σταθμό του προαστιακού, έκανε λόγο «για έναν "χορταριασμένο και εγκαταλελειμμένο σταθμό" που ανοίγει σήμερα και έτσι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν αυτό το γρήγορο και φθηνό μέσο», ενώ πρόσθεσε πως «τους πρώτους μήνες του 2015 θα λειτουργούν και τα ασανσέρ σε αυτό το παρατημένο για χρόνια έργο».

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στην πολιτική που ακολουθεί το Υπουργείο Μεταφορών, ώστε «να γίνουν οι συγκοινωνίες εργαλείο της καθημερινότητας των πολιτών», ενώ απαντώντας σε όσους αμφισβητούν την «αξία της πολιτικής» τόνισε: «Παρέλαβα τις συγκοινωνίες πριν από 14 μήνες με την εντολή να απολύσω 900 εργαζομένους στις συγκοινωνίες, 500 στον ΟΣΕ, και να αυξήσουμε τα εισιτήρια. Σήμερα κάνουμε προσλήψεις στις συγκοινωνίες, μειώσαμε κατά 30% την τιμή των μετακινήσεων για τους πολίτες και, ταυτόχρονα, διαρκώς αναβαθμίζουμε το συγκοινωνιακό έργο. Αυτή είναι η αξία της πολιτικής, που τόσο αμφισβητούμε τον τελευταίο καιρό».

Όσον αφορά στη σιδηροδρομική υποδομή στην περιοχή του Ταύρου, κατασκευάστηκε στο πλαίσιο της ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής και της κατασκευής ηλεκτροκίνησης -σηματοδότησης -τηλεδιοίκησης στο τμήμα Πειραιάς- Αθήνα-Τρεις Γέφυρες.Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014, 14:10