Πρόσβαση στις θυρίδες τους θα έχουν από τη Δευτέρα οι πολίτες, καθώς ανοίγουν οι τράπεζες σε όλη τη χώρα μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθήνας-Βρυξελλών και την αύξηση της χρηματοδότησης μέσω ELA από την ΕΚΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι δηλώσεις της Ν. Βαλαβάνη, ανήμερα του δημοψηφίσματος, είχαν ανάψει… φωτιές στους κατόχους των θυρίδων Η δήλωση της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη ανήμερα του δημοψηφίσματος για τις θυρίδες είχε προκαλέσει σάλο, δημιουργώντας έντονες συζητήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με το συγκεκριμένο ζήτημα. Σύμφωνα με τα όσα είχε πει τότε, το ΥΠΟΙΚ εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο οι κάτοχοί τους να μην μπορούν να αποσύρουν χρήματα, παρά μόνο κοσμήματα, έγγραφα ή άλλα αντικείμενα.

«Aν κάποιος θέλει να πάει στη θυρίδα του, μπορεί να πάει με υπάλληλο της τράπεζας και να πάρει τα πάντα εκτός από μετρητά» είχε αναφέρει τότε, ανάβοντας… φωτιές σε χιλιάδες κατόχους θυρίδων.

Όπως έγινε γνωστό, δεν θα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες και στις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Ειδικότερα, οι κάτοχοι θυρίδων σε Alpha Bank και Eurobank πρέπει να κλείσουν ραντεβού μέσω τηλεφώνου, αναφέροντας την ακριβή ημέρα και ώρα επίσκεψής τους στο υποκατάστημα όπου διατηρούν τη θυρίδα τους. Αντίθετα, Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς ακολουθούν την καθιερωμένη σειρά προτεραιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά:

Οι πελάτες της Εθνικής Τράπεζας θα εξυπηρετούνται, όπως συνήθως, με την τήρηση της σειράς προτεραιότητας. Σε ανακοίνωσή της η τράπεζα επισημαίνει ότι τα κατά τόπους υποκαταστήματα που διαθέτουν θυρίδες έχουν ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση.

Οι κάτοχοι θυρίδων στη Eurobank μπορούν να τηλεφωνούν στον αριθμό 210 4849630. Το ραντεβού θα κλείνεται την επομένη της τηλεφωνικής κλήσης.

Για την Alpha Bank οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού καλώντας στον αριθμό 210 3266899 (ωράριο λειτουργίας τηλεφωνικής γραμμής: την Κυριακή 19/7 10 π.μ.-10 μ.μ. και από τη Δευτέρα 20/7 8 π.μ.-8 μ.μ.).

Στην Τράπεζα Πειραιώς θα τηρηθεί η συνηθισμένη διαδικασία: σειρά προτεραιότητας πρόσβασης στη θυρίδα. Κι εδώ έχει προβλεφθεί η ενίσχυση του προσωπικού στα υποκαταστήματα που διαθέτουν θυρίδες, καθώς και η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών, για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει παράταση ωραρίου σε υποκαταστήματα με θυρίδες, εφόσον παρατηρηθεί μεγάλη αναμονή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης