Ανοίγουν οριστικά γυμνάσια και λύκεια την 1η Φεβρουαρίου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021, 18:20
Ανοίγουν οριστικά γυμνάσια και λύκεια την 1η Φεβρουαρίου

Ανοίγουν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γυμνάσια και λύκεια, όπως ανακοίνωσε επίσημα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά την ενημέρωση της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων την 1η Φεβρουαρίου βασίστηκε στην εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασαν το πρωί της Παρασκευής και άναψαν το «πράσινο φως» για την επανέναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης.

Στις "κόκκινες" περιοχές, όπως διευκρίνησε η υπουργός Παιδείας τα Λύκεια θα συνεχίσουν να λειτουργούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπως και τα φροντιστήρια. Όλες οι άλλες εκπαιδευτικές δομές (πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης) θα παραμένουν σε εξ αποστάσεως λειτουργία.

Υγειονομικά μέτρα προστασίας στις σχολικές αίθουσες

Η επιστροφή των μαθητών σε γυμνάσια και λύκεια, θα πραγματοποιηθεί με εφαρμογή των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων όπως:

- υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους 

- διαφορετικά διαλείμματα για τις ομάδες μαθητών 

- σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες

- η χρήση αντισηπτικών

- τακτικοί καθαρισμοί και αερισμοί των χώρων

- σχολικοί εορτασμοί με τα απαραίτητα μέτρα

«Απαντήσαμε ομόφωνα θετικά στην πρόταση για άνοιγμα των σχολείων. Για τις "κόκκινες" περιοχές εισηγηθήκαμε να ανοίξουν μόνο τα γυμνάσια, ενώ τα λύκεια να συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση», ανέφερε σχετικά η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021, 18:53