Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

«Έσπασε» η κατάληψη του Πολυτεχνείου λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Πέμπτης, αρχικά μετά από παρέμβαση 300 ατόμων τα οποία είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία των Εξαρχείων και κατευθύνθηκαν προς το ίδρυμα με σκοπό να ανοίξουν οι πύλες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθως εισήλθαν στο χώρο του Πολυτεχνείου από την είσοδο της οδού Στουρνάρη και μετά από συνεννοήσεις με τους καταληψίες, αναίρεσαν στην πράξη την κατάληψη και άνοιξαν τις πύλες για τον κόσμο.

Σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου αναρτήθηκε το εξής κείμενο:

«Ανοιχτό το ΕΜΠ μετά από παρέμβαση 300 συντρόφων κ συντροφισσών. Καλούμε τις δυνάμεις του κινήματος, την εργατική τάξη και το λαό να πλαισιώσει τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της εξέγερσης του 1973».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και το κείμενο φέρει την υπογραφή:

«Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)»

Στη συνέχεια φοιτητικοί σύλλογοι και αριστερές οργανώσεις, που είχαν συγκεντρωθεί στις 16:00 στην πλατεία Κάνιγγος, πραγματοποίησαν πορεία προς το ίδρυμα, με αίτημα να ανοίξουν οι πύλες και να ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις για την 44η επέτειο της εξέγερσης. Αφού οι πύλες είχαν ήδη ανοίξει, οι συγκεντρωμένοι εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου.

Ενώ αρχικά επικράτησε κάποια ένταση, τελικά δεν σημειώθηκε κάποιο σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο πλευρές. Παρ’ όλα αυτά πριν από λίγη ώρα στην οδό Πατησίων, η οποία παραμένει κλειστή λόγω της πορείας που είχε προηγηθεί, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδους.

Φωτογραφίες από την πορεία φοιτητικών συλλόγων και αριστερών οργανώσεων στην οδό Πατησίων:

Η κατάληψη είχε ξεκινήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης από άγνωστα άτομα, τα οποία δεν επέτρεπαν στις κομματικές νεολαίες και στους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων να εισέλθουν στο χώρο του Πολυτεχνείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης