Ο φόβος της παραγραφής για τα εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου επιταχύνει την εισαγγελική έρευνα. Μπροστά στον κίνδυνο να παραμείνουν ατιμώρητοι οι δράστες σεξουαλικής βίας με δράστες προβεβλημένους ανθρώπους του θεάτρου και της τηλεόρασης, παρά τις βαριές καταγγελίες σε βάρος τους, η Εισαγγελία σπεύδει να προχωρήσει τη διερεύνησή τους για να μη χαθούν ποινικά οι τυχόν αξιόποινες πράξεις που έχουν διαπραχθεί.

Έτσι στο στόχαστρο έχει μπει γνωστός ηθοποιός από σίριαλ στην τηλεόραση ο οποίος έχει καταγγελθεί για βιασμό το 2006. Η συγκλονιστική περιγραφή του νεαρού ηθοποιού Δημ. Άνθη για τον βιασμό του από τον άλλοτε «μαθητή» του Δημ. Λιγνάδη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο μικροσκόπιο της έρευνας η οποία ολοκληρώνεται τα επόμενα 24ωρα από την Ασφάλεια. Μόλις η δικογραφία αυτή επιστρέψει στα χέρια των εισαγγελέων, το επόμενο βήμα εκτιμάται ότι θα είναι η άσκηση ποινικής δίωξης, χωρίς να αποκλείεται να ακολουθηθεί και στην περίπτωσή του το «μοντέλο» Λιγνάδη. Να εκδοθεί δηλαδή σε βάρος του ένταλμα σύλληψης αν κριθεί πως συντρέχουν οι προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σίγουρο είναι πως οι καταγγελίες επιβεβαιώνονται από τις μαρτυρικές καταθέσεις, αίροντας οποιαδήποτε αμφισβήτηση ή επιφύλαξη θα μπορούσε να δημιουργηθεί για αυτές. Τα στοιχεία που φτάνουν στη Δικαιοσύνη είναι καταιγιστικά. Τα ονόματα των νέων μαρτύρων που ενισχύουν τις περιγραφές των θυμάτων έρχονται καθημερινά να ενισχύσουν το «οπλοστάσιο» της Δικαιοσύνης.

Ακόμη και η 40χρονη γυναίκα που μέχρι το 2017 ήταν στο στενό περιβάλλον του Δημ. Λιγνάδη, καταθέτοντας με άκρα μυστικότητα στους εισαγγελείς, παρουσίασε άγνωστες πτυχές της σκοτεινής του δράσης, δίνοντας επιπλέον στοιχεία στους εισαγγελείς για όσα γίνονταν επί σειρά ετών. Στην κατάθεσή της φέρεται να αναφέρθηκε σε συχνές επισκέψεις ανηλίκων στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη υποστηρίζοντας ότι, όταν το 2016 κατάλαβε πως κάτι συμβαίνει και του είπε ότι θα τον καταγγείλει στην αστυνομία, εκείνος της απάντησε: «Αν τολμήσεις να μιλήσεις, θα πάρω το όπλο και θα σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα».

Η κατάθεση του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρου Μπιμπίλα, εκτιμάται ότι θα ανοίξει περαιτέρω την έρευνα, προσκομίζοντας τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στα χέρια του την τελευταία περίοδο για τα τεκταινόμενα στον καλλιτεχνικό χώρο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωί, η Ειρήνη Αγαπηδάκη, Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης, κατέθεσε υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με το οποίο ζητούσε να διερευνηθούν οι καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και, σύμφωνα με αυτές, αφορούν την περίοδο 2017-18.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης