Μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται από το πρωί οι κάτοικοι της Σαλαμίνας, όπως δήλωσε ο δήμαρχός της, Γιάννης Τζαβαρής, ο οποίος χαρακτήρισε ανεπαρκή έως τώρα την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τον Πειραιά, επιρρίπτοντας ευθύνες στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο κ. Τζαβαρής μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι «από το πρωί η σύνδεση του νησιού με τον Πειραιά γίνεται με μόνον δύο πλοία, με αποτέλεσμα να σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας αποφάσισε χθες να αναθέσει την κάλυψη των γραμμών σε άλλες εταιρείες, καθώς οι δύο κοινοπραξίες των φέρι-μποτ που διαχειρίζονταν έως σήμερα την ακτοπλοϊκή σύνδεση δεν κατέθεσαν βεβαίωση ασφαλιστικής κάλυψης προς τρίτους, όπως ορίζει και σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγές από το Λιμενικό Σώμα υποστήριξαν ότι μπορεί να υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα, που παρατηρούνται κάποιες συγκεκριμένες ώρες λόγω αύξησης της επιβατικής κίνησης, αλλά τα απέδωσαν στο ότι από σήμερα το πρωί ξεκίνησαν ουσιαστικά τα πρώτα δύο πλοία να πραγματοποιούν δρομολόγια, ενώ είπαν ότι το μεσημέρι προστέθηκε και ένα τρίτο.

Διαβάστε επίσης: Προβλήματα στο πορθμείο Περάματος-Σαλαμίνας, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Μαΐου 2013, 08:56

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης