Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη διοικούσα παράταξη «Πρωτοβουλία» και να παραμείνει ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ασκώντας κριτική στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

O κ. Ζέρβας, άλλοτε στενός συνεργάτης του κ. Μπουτάρη και τέως αντιδήμαρχος, ανακοίνωσε την απόφασή του στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. «Μετά από πολλή σκέψη και ομολογώ λύπη, δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη ”Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη” και παραμένω στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, πιστός τόσο στις αρχές μου όσο και στις ελπίδες αυτών που στήριξαν το εγχείρημα των προηγούμενων χρόνων» δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως «από τη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου θα συνεχίσω να εκφράζω δημόσια τις θέσεις μου, να στηρίζω ιδέες, να καταθέτω προτάσεις και να προσπαθώ για ένα καλύτερο αλλά και ουσιαστικότερο αύριο για την πόλη και τα προβλήματά της».

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του υποστήριξε πως δικαιώθηκε για την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του αντιδημάρχου τον Φεβρουάριο του 2015, ενώ κατηγόρησε τον δήμαρχο και τη διοίκηση πως «εμπιστεύονται συμβούλους που κάθονται πειθήνια μέχρι τα μεσάνυχτα, χωρίς να έχουν ερωτηθεί, να γνωρίζουν γιατί θα πρέπει να ψηφίσουν ”Ναι σε όλα”. Αξιοποιούν μόνο υπαλλήλους που συμφωνούν».

Ο κ. Ζέρβας συμπλήρωσε πως «οι προεκλογικές μας θέσεις υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, ενώ υποσχέσεις, αναβλητικότητα, έλλειμμα συντονισμού, ημίμετρα και μελέτες άνευ ουσίας συνθέτουν τα χαρακτηριστικά της τρέχουσας διοίκησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αιτιολογώντας την απόφασή του να παραιτηθεί από την «Πρωτοβουλία» είπε ότι «το 2010 προσχώρησα σε μια παράταξη που πρόσθετε, που πολλαπλασίαζε. Σήμερα νιώθω ότι βρίσκομαι σε μια παράταξη που αφαιρεί και διαιρεί: τα στελέχη της αλλά και τους πολίτες της».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης