Για την υποψηφιότητά του στο Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού και τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να αντιτίθεται σε αυτή μίλησε στο zougla.gr ο πρώην επικεφαλής του οργανισμού Ανδρέας Μαρτίνης.

Ο κ. Μαρτίνης, μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, ξεκαθάρισε πως θα επιμείνει στην υποψηφιότητά του, ενώ περιέγραψε και τη συνάντηση που είχε χθες Πέμπτη με ένα μέλος του ΔΣ, το οποίο, όπως λέει, του παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση θέλει να αποσύρω την υποψηφιότητά μου. Χθες ήμουν στον Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να ζητήσω κάτι πρακτικά και έμαθα ότι το διορισμένο ΔΣ έχει αποφασίσει να μην με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο. Δεν το πίστευα ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί. Έμαθα ότι στο προσεχές διοικητικό συμβούλιο θα αλλάξουν το πρακτικό και θα φέρουν στη θέση του ένα άλλο που θα προτείνουν στην γενική συνέλευση να με διαγράψει αν επιμείνω στην υποψηφιότητά μου. Ήμουν λοιπόν στο γραφείο του γενικού γραμματέα και περίμενα το πρακτικό. Εκεί με επισκέφθηκε ο διορισμένος πρόεδρος κ. Αλεξανδρής, ένας κ. Κουτσονάσιος που συστήθηκε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και μία άλλη κυρία και μου είπαν ότι θέλουν να αποσύρω την υποψηφιότητά μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Μαρτίνης αναφέρθηκε σε κάποια άτομα τα οποία, όπως είπε, έχουν βάλει στόχο τον Ερυθρό Σταυρό. «Ενώ προκηρύσσουν εκλογές είναι προφανές ότι με τέτοιες ανοησίες που προτείνουν προφανώς πάνε να τορπιλίσουν τη γενική συνέλευση του Ερυθρού Σταυρού. Γιατί αυτή η γενική συνέλευση είναι καθοριστική. Ή θα υπάρξει Ερυθρός Σταυρός ή δεν θα υπάρξει. Και κάτι άλλο περίεργο. Το πρακτικό που δεν είδα λέει ότι θα συνεδριάσουν την Τρίτη για να αποφασίσουν μετά την εισήγηση ενός δικαστή που θα έφερνε στοιχεία εναντίον μου. Η υποδικία όμως δεν αποτελεί κώλυμα» σημείωσε.

Αναφορικά με το Ερρίκος Ντυνάν και τις ευθύνες που φέρεται να έχει για την κακή κατάσταση στην οποία περιήλθε το νοσοκομείο, ο κ. Μαρτίνης τόνισε πως ήταν αυτός που «φώτισε» την κυβέρνηση για να αναδείξει το σκάνδαλο του ξεπουλήματος του νοσοκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όσοι λένε ότι κατέστρεψα το νοσοκομείο είναι κακοήθεις ψεύτες και ανιστόρητοι. Το Ντυνάν το ξεπούλησαν οι δοτοί του κ. Αδώνιδος ο οποίος μου επέβαλε να παραιτηθώ τάχα για να σωθεί το Ντυνάν. Όσο όμως ήμουν στη διοίκηση το νοσοκομείο παρέμενε στον Ερυθρό Σταυρό. Μας έδιωξαν για να το ξεπουλήσουν» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Μαρτίνη στο zougla.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης