Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στον Κάλαμο η οποία έχει προξενήσει μέχρι στιγμής πολύ μεγάλη καταστροφή.

Φωτογραφία από την πυρκαγιά στον Κάλαμο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η συνεχής αλλαγή κατεύθυνσης των ανέμων δημιουργεί σοβαρές δυσχέρειες στο έργο των πυροσβεστών, οι οποίοι λόγω και της μεγάλης φλόγας και της πυκνής καύσιμης ύλης λόγω του πευκοδάσους δεν μπορούν να ελέγξουν τη φωτιά.

Εδώ και λίγη ώρα, λόγω της αλλαγής του ανέμου, η φωτιά κατευθύνεται προς τους Αγίους Αναργύρους και προς το Βαρνάβα.

Όπως δήλωσε ο γγ Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά, η οποία μέχρι πριν από λίγο είχε φτάσει σχεδόν στην παραλία αλλά τώρα έχει αλλάξει κατεύθυνση και πλησιάζει τα σπίτια των Αγίων Αναργύρων. Γι’ αυτό, ο κ. Καπάκης συνιστά στους κατοίκους να απομακρυνθούν από το μέτωπο της πυρκαγιάς μέχρι να μπορέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να ανακόψουν την πορεία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ άλλα 11 οχήματα έχουν ξεκινήσει από διάφορες περιοχές της επαρχίας και έρχονται στην Αττική.

Αυτή τη στιγμή, στον τόπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 120 πυροσβέστες, με 50 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 15 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα, 13 οχήματα του οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και της περιφέρειας, 6 οχήματα της ΕΥΔΑΠ, και 3 χωματουργικά μηχανήματα που ανοίγουν δρόμους και φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι και εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, ενώ οι πρώτες εικόνες από το σημείο είναι συγκλονιστικές. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν δύο κατασκηνώσεις που βρίσκονται κοντά στην περιοχή της πυρκαγιάς. Πρόκειται για τις κατασκηνώσεις «Kinderland» και «Αναγέννηση». Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο ξενοδοχείο Kalamos Beach στην παραλία.

Κάτοικοι αλλά και τοπικοί φορείς καταγγέλλουν ότι υπήρξε σημαντική καθυστέρηση του κρατικού μηχανισμού για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ κάνουν λόγο για εμπρησμό.

Ο ακριβής αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιές δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 15-20, εκ των οποίων περίπου 5 έχουν πιο σοβαρές ζημιές. 

Βίντεο/Φωτογραφίες: Παναγιώτης Σαγκούρης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης