Σε αναζήτηση υπαλλήλων για να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες στα Δικαστήρια της Ρόδου, θα καταφύγουν Δικηγορικός Σύλλογος και οι δικαστικοί υπάλληλοι με παρότρυνση των αρμοδίων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Αυτό προέκυψε από την συνάντηση που είχαν προχθές το απόγευμα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Κώστας Σαρρής και οι εκπρόσωποι των δικαστικών υπαλλήλων με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αυτό που συζητήθηκε είναι πως θα πρέπει να υπάρξει συνάντηση με τον δήμαρχο Ρόδου προκειμένου να τεθεί το ενδεχόμενο – εφόσον υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό- να μεταταχθεί αυτό στα δικαστήρια της Ρόδου προκειμένου να καλυφθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι ανάγκες που υπάρχουν.

Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου υποσχέθηκε ότι μέχρι τέλος του Ιανουαρίου 2016 θα ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες για την τοποθέτηση συνολικά δέκα δικαστικών υπαλλήλων σε υπηρεσίες της χώρας και δύο από τα άτομα αυτά θα σταλούν για ενίσχυση των δικαστηρίων της Ρόδου.

Σημειώνεται πως οι δικαστικοί υπάλληλοι εξακολουθούν να πραγματοποιούν τρίωρη αποχή από τα καθήκοντά τους, διαμαρτυρόμενοι για το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες των δικαστηρίων της Ρόδου, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του Πρωτοδικείου της Ρόδου στο οποίο υπηρετούν περισσότεροι δικαστές από υπαλλήλους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης