Εξιχνιάστηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η δολοφονία του 26χρονου Κωνσταντίνου Σγούρου από την Καλαμάτα και του 25χρονου Γιάννη Κομμάτη από τη Σάμο, οι οποίοι εντοπίστηκαν νεκροί το βράδυ της Τρίτης σε χαράδρα στη δυτική Μάνη. Ήδη τοπικά μέσα ενημέρωσης της Καλαμάτας κάνουν λόγο για εξιχνίαση του διπλού φονικού, ωστόσο οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. αναμένονται την Πέμπτη.

Από το απόγευμα της Τετάρτης βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας ένας 19χρονος, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης παραδόθηκε στις αρχές και ο συνομήλικος συνεργός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 19χρονος που συνελήφθη φέρεται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, να πυροβόλησε τα θύματα με κυνηγετική καραμπίνα που ανήκει στη μητέρα του. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του φίλου του, μετέφερε με φορτηγάκι τα άψυχα σώματα των νεαρών στη χαράδρα, όπου και τα πέταξαν.

Τα πτώματα τoυ 26χρονου και του 25χρονου εντοπίστηκαν από άνδρες της ΕΜΑΚ στο εν λόγω σημείο και έφεραν τραύματα από κυνηγετικό όπλο στο κεφάλι και το σώμα. Πρόκειται για μια δύσβατη περιοχή, γεμάτη απόκρημνα βράχια, που δυσκόλεψε σε μεγάλο βαθμό την επιχείρηση ανάσυρσης.

Επίσης, ο ιατροδικαστής, ο οποίος και ήταν παρών κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την ανάσυρση των νεκρών, εκτιμά πως «τα τραύματά τους φαίνεται να προέρχονται από κυνηγετική καραμπίνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πως τα θύματα δέχτηκαν τα πυρά από κοντινή απόσταση. Η νεκροψία που έγινε στο Ναύπλιο αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε σειρά σημαντικών ερωτημάτων. Ήδη έχει διαπιστωθεί πως οι νεαροί ξυλοκοπήθηκαν άγρια. Στο πλαίσιο της προανάκρισης έγιναν προσαγωγές ατόμων, για να εξεταστεί αν εμπλέκονται στον φόνο. Σημειώνεται ότι στην Καλαμάτα βρίσκεται και κλιμάκιο από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες φέρεται να είχαν οικονομικές διαφορές με τα θύματα για μια παραγγελία αναβολικών ουσιών.

Εντοπίστηκε η μοτοσικλέτα 

Το απόγευμα της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι οι Αρχές εντόπισαν τη μοτοσικλέτα με την οποία οι δύο νεαροί είχαν αποχωρήσει από την Καρδαμύλη τα ξημερώματα της Τρίτης. Η μηχανή βρέθηκε έξω από την πόλη της Καλαμάτας. 

Η αναχώρηση και η δήλωση της εξαφάνισης

Οι δύο άνδρες είχαν γνωστοποιήσει στο φιλικό τους περιβάλλον λίγο πριν από τη 01.00 τα ξημερώματα της Τρίτης ότι έχουν μια δουλειά και ότι πρέπει να δώσουν το παρών σε μια συνάντηση. Ωστόσο, δεν επέστρεψαν ποτέ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει δήλωση εξαφάνισης από συγγενικά τους πρόσωπα.

Ο αδελφός του νεκρού Κωνσταντίνου Σγούρου, Ιωάννης Σγούρος, μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε ότι το θύμα δεν χρωστούσε σε κανέναν και ότι δεν είχε προστριβές με τρίτους. Παράλληλα, υποστήριξε πως όσα ακούγονται για τα τατουάζ του αδελφού του δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Όπως είπε: «Κινητοποιήθηκαν οι πάντες μόλις δηλώσαμε την εξαφάνιση, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ώρες να βρουν τα παιδιά εκεί που τα είχαν αφήσει. Θέλω επίσης να αναφερθώ και σε αυτά που γράφονται για τον αδελφό μου λόγω των φωτογραφιών που έχουν δημοσιευτεί και φαίνονται κάποια τατουάζ. Ο αδελφός μου ήταν λάτρης της αρχαίας Ελλάδος και του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Ό,τι τατουάζ είχε στο κορμί του ήταν αρχαίο ελληνικό σύμβολο. Το κορμί του ήθελε να έχει όλα αυτά τα σύμβολα επάνω. Δεν ήταν γραμμένος σε καμία οργάνωση, σε καμία πολιτική οργάνωση. Ήταν αθλητής και ακολουθούσε πάντα προγράμματα διατροφής. Δεν χρωστούσε σε κανέναν και δεν είχε δημιουργήσει ποτέ προστριβές με κανέναν».

Διαβάστε επίσης:Δολοφονική ενέργεια
                           Ολονύκτιο θρίλερ με τους δύο νεαρούς στη Μάνη
                          Μάνη: Σε εξέλιξη έρευνες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό δύο αγνοουμένων
                          Νεκροί βρέθηκαν οι δύο νεαροί που είχαν χαθεί στη Μάνη      

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης- Μάριος Βελέτζας                
                           

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης